design_01

Οικολογικά έπιπλα φτιαγμένα από χαρτί, έργα τέχνης, στα οποία πρωταγωνιστούν αντικείμενα σε δεύτερη χρήση, και πρωτότυπα υλικά δόμησης, παρουσιάζονται στην έκθεση ντιζάιν «Design Lab», που φιλοξενείται, σήμερα και αύριο, στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση, που έχει εμπορικό χαρακτήρα, συμμετέχουν 30 εταιρείες, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο πρωτοποριακά αντικείμενα αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού ντιζάιν και ντιζάιν εσωτερικού χώρου. Τα αντικείμενα εντάσσονται στις κατηγορίες: υλικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, είδη μπάνιου, φωτισμός, έπιπλα και υπηρεσίες ντιζάιν.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί το ντιζάιν σ' όλες τις δημιουργικές φάσεις του: από το σχεδιασμό και το όραμα μέχρι το τελικό προϊόν. «Θέλουμε να φέρουμε αρχιτέκτονες, διακοσμητές και κατασκευαστές της Βόρειας Ελλάδας σε επαφή με τις τελευταίες τάσεις γύρω από τα κύρια συστατικά του ντιζάιν, αλλά και να συμβάλουμε στην περαιτέρω εξέλιξη του ελληνικού ντιζάιν», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Δημήτρης Αντωνάκος.

Στην έκθεση θα πάρουν μέρος και οι τεταρτοετείς σπουδαστές εκπαιδευτικού ομίλου, οι οποίοι παρουσιάζουν οκτώ προτάσεις "μεταμόρφωσης" εμβληματικών μνημείων της πόλης, ανάμεσα στα οποία και ο ισόγειος χώρος του Μπενσουσάν Χαν.

Η διοργάνωση «Design Lab» θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, 7-9 Μαΐου, στην "Τεχνόπολη", στο Γκάζι. Η έκθεση της Αθήνας θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, με θέμα το ντιζάιν.