4eykarpiaΑντιπροσωπεία του δήμου General Toshevo της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Ευκαρπία στο πλαίσιο του προγράμματος

“Ανταλλαγή των καλύτερων πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος – κλειδί για την ανάπτυξη του δήμου General Toshevo” στο οποίο η Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος από τον Απρίλιο του 2010, και χρηματοδοτείται από τη Διαχειριστική αρχή του επιχειρησιακού προγράμματος της Βουλγαρίας “Περιφερειακή Ανάπτυξη 2007 - 2013”.

Το ενδιαφέρον συνεργασίας των δύο δήμων βασίζεται στο γεγονός ότι τα μεγέθη και η τοποθεσία τους είναι παραπλήσιες και επιδιώκουν παρόμοια κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Οι δύο δήμοι έχουν διαφορετική εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος και η ανταλλαγή εμπειριών δημιουργεί ευρύ πεδίο προβληματισμού και θα συνεισφέρει θετικά στην ανάπτυξη και των δύο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, μέσα από τη διακρατική συνεργασία με τη Δημοτική κοινότητα Ευκαρπίας, να αποτελέσουν κλειδί για την ανάπτυξη του δήμου General Toshevo, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικός τόπος διαβίωσης και εργασίας.