Ερευνητές του ΜΙΤ στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕΘ

EVETH_FEYMA_STOYS_DIMOSIOGRAFOUS_20110201_02Φοιτητές του περίφημου ΜΙΤ θα φέρνει στη Θεσσαλονίκη το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προκειμένου να κάνουν έρευνες πάνω σε σημαντικά θέματα της πόλης.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Δ. Μπακατσέλος, κατά τη διάρκεια γεύματος προς τους δημοσιογράφους, το επιμελητήριο πρόκειται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υπογράψει τριετή συμφωνία με το εργαστήριο Senseable Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Στόχος της συμφωνίας είναι ερευνητές και σπουδαστές του MIT να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη δύο-τρεις φορές ετησίως και να πραγματοποιούν μετρήσεις και έρευνες, προκειμένου να χαράξουν μια στρατηγική για ένα –κάθε φορά- από τα βασικά θέματα που αφορούν την πόλη.

«Το θέμα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί η συμφωνία, είτε αυτό αφορά το λιμάνι είτε τη διαχείριση απορριμμάτων είτε οποιοδήποτε άλλο σημαντικό θέμα της πόλης θα επιλεγεί σε συνεργασία με τον δήμο», σημείωσε.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το ΕΒΕΘ προτίθεται να επαναλάβει -πιθανότατα τον Μάιο- τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Καινοτομίας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε ότι για την επόμενη εβδομάδα κανονίστηκε συνάντηση της διοίκησης του ΕΒΕΘ με το Συμβούλιο Προέδρων Εβραίων των ΗΠΑ, ώστε να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων- για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πόλη.

Σχόλια