ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

BOYTARIS SYN TYPOY SKOYPIDIA 301210 02Στην ίδρυση Δημοτικής Κίνησης θα προχωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της παράταξης της «Πρωτοβουλίας» που αποτελείται από τον

Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Γεράκη, καθώς και τους Κώστα Παπαθεοδώρου και Νίκο Φωτίου.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η Δημοτική αυτή Κίνηση θα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική ομάδα που θα παρεμβαίνει στα δρώμενα της πόλης, θα ασκεί κριτική ακόμη και στο δήμο, θα πραγματοποιεί δημόσιες εκδηλώσεις, θα διαβουλεύεται, θα παρεμβαίνει στα τεκταινόμενα της πόλης και θα λαμβάνει αποφάσεις μέσα από διάλογο. Σε αυτήν δεν θα μπορούν να συμμετέχουν μέλη της διοίκησης του δήμου προκειμένου να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη ρόλων.

«Το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αυτοδιοίκηση δεν επιδέχεται βελτιώσεων και τροποποιήσεων. Πρέπει να κάνουμε ένα νέο σύστημα ώστε να βαδίσουμε σε ένα νέο δρόμο», είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Γίναμε μια ομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η αρχική «Πρωτοβουλία» και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής αριστεράς. Θέλουμε να γίνουμε ένας πυρήνας που θα μπορέσει να αλλάξει τη νοοτροπία που υπάρχει για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Για την κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι χθες κατατέθηκε στο Δήμο το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος, επισήμανε ότι οι ευθύνες του πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είναι τεράστιες και γνωστοποίησε πως ζήτησε από τον ανακριτή την επίσπευση των διαδικασιών που προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ