ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

040210 108 TRAKTER AGROTICAΣε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες μετά από την άκαρπη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, κατά τη διάρκεια της κλαδικής διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia.

Οι αγρότες του νομού Σερρών κατευθύνονται προς την ελληνοβουλγαρική μεθόριο στο σταθμό του Προμαχώνα, τον οποίο έχουν ήδη αποκλείσει εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ.

Την ίδια στιγμή αγρότες των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στην είσοδο των Γιαννιτσών, στον Πλατανότοπο. Σε σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τέλος, οι αγρότες του νομού Λάρισας έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στον κόμβο της Γυρτώνης, στις 12.30, ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση για κινητοποιήσεις ή όχι.

Όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Σιδηρόπουλος, δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς τα διόδια Μακρυχωρίου και να σηκώσουν τις μπάρες. Διευκρίνισε πάντως πως η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός τους είναι να μην κλείσουν τους δρόμους.