"ΘΥΜΑΤΑΙ" ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα και καλώντας μας σε ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Με το βιολί της και την αγάπη της για την Πόλη, θα θυμηθεί μαζί μας τις μυρωδιές, τα ...
χρώματα και τις γεύσεις που την οδήγησαν στην Πολίτικη κουζίνα. Θα παίξει τις μουσικές που έντυσαν τις τουρκικές ταινίες “Babam ve Oglum” και “Ulak”, που βραβεύτηκαν.
“Με αυτή τη συναυλία θέλω να αισθανθώ τους ακροατές να έρχονται κοντά μου, να μου χαϊδεύουν τον ώμο, όπως κάνει στις συναυλίες το βιολί μου. Και να ταξιδέψουμε μαζί για την αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη...να ξεχαστούμε”, σημειώνει η ίδια.
Στο πλευρό της θα έχει τους μουσικούς Αντρέα Συμβουλόπουλο (πιάνο), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Σωκράτη Συνόπουλο (πολίτικη λύρα), Παντελή Στόικο (καβάλ), Πλούταρχο Ρεμπούτσικα (τσέλο), Fergus Curry (κόντρα-μπάσο), Νίκο Παπαβρανούση (τύμπανα), Γιώργο Κοντογιάννη (κιθάρα, μαντολίνο και μπουζούκι), και τη Dilek Kots στο τραγούδι.
H Ευανθία θα παίξει επίσης ορχηστρικά από «Το Αστέρι κι η Ευχή», «Μικρές Ιστορίες» και «Μεγάλοι Έλληνες». Τα εισιτήρια κοστίζουν: 50, 40, 35 , 25 €, και 20 € το φοιτητικό. Ώρα έναρξης 21.00. Προπώληση από τα Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από το Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους.