Την απάντησή του στο θέμα του 48ωρου λουκέτου που του επιβλήθηκε από τη ΣΔΟΕ έδωσε ο πολυχώρος Block 33. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του τονίζει τα ακόλουθα:

«Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου σε μία συναυλία – φόρο τιμής στον Bob Marley, δεχτήκαμε έλεγχο από την ΣΔΟΕ. Η εκδήλωση είχε ως στόχο της μέρος των εσόδων να διατεθούν στην “Κιβωτό του κόσμου”, ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούμε ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο και φυσικά το κλείσιμο της επιχείρησης μας για 48 ώρες.
Σα να μην έφτανε αυτό, το νέο έκανε τον γύρο της Ελλάδας με πολλά ΜΜΕ να καταγράφουν το γεγονός του “κλεισίματος”, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, τροφοδοτώντας έτσι φήμες ως επί το πλείστον ανυπόστατες (…)..
Μέσα από αυτή την ανακοίνωση δεν σκοπεύουμε να δικαιολογηθούμε. Την αλήθεια θέλουμε να καταγράψουμε. Και η αλήθεια είναι ότι, στο βαθμό που μπορούσαμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο ενός πολύωρου φεστιβάλ από το οποίο κατά την διάρκεια της νύχτας πέρασαν εκατοντάδες άτομα, το κάναμε. Δυστυχώς όμως η ΣΔΟΕ δεν συγχωρεί λάθη. Και η ελάχιστη ανακολουθία που βρέθηκε σε επίπεδο αποδείξεων στις ταμειακές, η οποία έγινε εν αγνοία μας, μεταφράστηκε από τους αρμόδιους ελεγκτές ως “εγκληματική” ενέργεια. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το να αμελούμε επίτηδες να κόβουμε αποδείξεις, όταν γνωρίζουμε ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις είναι δυσβάσταχτες, είναι τουλάχιστον αφελές.
Στον 1,5 χρόνο που λειτουργούμε έχουμε φιλοξενήσει εκατοντάδες συναυλίες, δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις αλλά και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα (…). Παρόλα αυτά όμως εξακολουθούμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν “εγκληματίες” και να βιώνουμε την ελάχιστη δυνατή ανεκτικότητα από κάθε είδους αρμόδιους φορείς, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την βιωσιμότητα μας και μαζί και τις δεκάδες θέσεις εργασίας που υπάρχουν μέσω του Block33.
Δεν είμαστε “επιχειρηματίες της νύχτας” ούτε θέλουμε να γίνουμε. Είμαστε νέοι άνθρωποι που αγαπούμε τις τέχνες και τον πολιτισμό και πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει μέσα από την αλληλοϋποστήριξη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία. Σε αυτό το όραμα αναζητούμε συνοδοιπόρους από όπου και αν αυτοί προέρχονται και όχι αντίπαλους».

από το www.typosthes.gr