themeliotes_poiisis_01Η διπλή έκδοση, ενός βιβλίου που συνοδεύεται από ένα cd παρουσιάζεται, σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (4ος όροφος). Μέσω αυτού του voicebook, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμετους θεμελιωτές της ποίησης στην πόλη μας.

Στο “ηχοβιβλίο” «Οι θεμελιωτές της ποίησης στη Θεσσαλονίκη» (εκδόσεις ΙΝΟΝΙΑ), ο Γιώργος Μοσχίδης διαβάζει έργα των 12 κορυφαίων ποιητών της Θεσσαλονίκης, τα οποία επέλεξε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Οι ποιητές είχαν επιλεχθεί το… 1957 από τους Μοσχίδη – Χριστιανόπουλο, για μια βραδιά ποίησης και παραμένουν οι ίδιοι, χωρισμένοι σε τέσσερις τριάδες: τρεις οι στοχαστικοί (Βαφόπουλος- Καρέλλη - Πεντζίκης), τρεις οι λυρικοί (Θέμελης- Βαρβιτσιώτης-Στογιαννίδης), τρεις οι κοινωνικοί (Αναγνωστάκης- Κύρου - Θασίτης) και τρεις οι ερωτικοί (Χριστιανόπουλος- Ασλάνογλου - Ιωάννου).

Κάθε ποιητής αντιστοιχεί σε ένα μουσικό όργανο και τα τρία μουσικά όργανα ερμηνεύουν μια κλασική μελωδία αφιερωμένη σε κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες των ποιητών. Η ενορχήστρωση είναι του Θάνου Αμοργινού.

Η είσοδος στην εκδήλωση παρουσίασης του ηχοβιβλίου (το οποίο θα μπορείτε να το βρείτε προσεχώς σε βιβλιοπωλεία στην τιμή των 18 ευρώ – συν ΦΠΑ) είναι ελεύθερη για το κοινό.