Για σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλεσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

* Χωρίς λεωφορεία, τρόλλεϋ, μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο σήμερα η Αττική λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε ΕΘΕΛ ΗΣΑΠ ΜΕΤΡΟ και ΗΛΠΑΠ

* Στις 9 π.μ. συμβολική κατάληψη του τομέα ασφάλισης μηχανικών και εργολάβων του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ . Το Ταμείο, το οποίο θα έπρεπε σύμφωνα με το οργανόγραμμά του να λειτουργεί με 420 εργαζόμενους, διαθέτει μόλις 200, καθώς έως σήμερα δεν έχει γίνει ουδεμία μετάταξη απ' αυτές που είχε αναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα γίνουν άμεσα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Kevin Rudd.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Κοτζιά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου και Πλατεία Κοτζιά) η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ δημοσιοποιεί την «Ετήσια Εκθεση για την Εκπαίδευση 2010 του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ» με αντικείμενο: Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

* Στις 11:30 π.μ. στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , Αριστοτέλουςν 27, συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου για την παρουσίαση έρευνας με θέμα: "Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις -μέλη του ΒΕΘ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής".

* Στις 12:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Κοτζιά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 84) ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφης Γεννηματά, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) τησ ΓΣΕΕ με αφορμή τη δημοσιοποίηση τη ετήσιας έκθεσης για την Εκπαίδευση-2010.

* Στις 3 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Kevin Rudd.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη) ημερίδα με θέμα: «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010, Ενταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται» διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως. Η ρύθμιση, αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες. Ομιλητές στην ημερίδα είναι: Δημήτρης Σπυράκος, γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ευθυμία Κινινή, (δικηγόρος) λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθήνας, Μαρία Λιακοπούλου, αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ και Αναστασία Γκιτάκου, γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως.

* Στις 6:30 μ.μ. τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) εκδήλωση με θέμα: "Το φαινόμενο της αποχής. Ερμηνεία, επιπτώσεις, υπέρβαση", διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του κύκλου "Συναντήσεων Προβληματισμού - Διαλόγου - Επικοινωνίας". Την εκδήλωση, θα προλογίσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

- Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας, London School of Economics.

- Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Δημήτρης Κατσαντώνης, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ερευνών "To the point".

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει διάλογος.

* Στις 8:30 μ.μ. (6:30 μ.μ. ώρα Λονδίνου) στο London School of Economics and Political Science (LSE) ομιλία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με θέμα: "Ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας".