ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο ΑΡΗΣ

 

Με τον Ντάρσι Νέτο μεγάλο πρωταγωνιστή (πέτυχε και τα δυο τέρματα) ο Άρης πέρασε τρένο από το ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια αδύναμη ΑΕΚ και πήρε πίσω το αίμα του για το 4-0 του πρώτου γύρου, όπως επεσήμανε κι ο υπηρεσιακός προπονητής Γιάννης Μηχαλήτσος.

Ο οποίος Μηχαλήτσος, έφερε τα πάνω – κάτω, έβγαλε κρυφούς κυνηγούς τους αμυντικούς και, από τη συνεργασία Μίτσελ – Νέτο προηγήθηκε, για να ΄ρθει και το 1-2 από τον Βραζιλιάνο, που έχει αποδείξει, πλέον, ότι μπακ μπορεί να μην είναι, αλλά επιθετικός σίγουρα είναι…

Στο ενδιάμεσο για τον «δικέφαλο» είχε ισοφαρίσει ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Πάντως, παρά το τελικό αποτέλεσμα, που αναμφίβολα σκορπίζει εκ νέου απογοήτευση στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο Αρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Γεγονός είναι ότι, μετά το 1-0, ούτε καλή μπάλα παίχτηκε, ούτε φάσεις για γκολ βγήκαν. Το ίδιο και μετά το 51, όταν έγινε το 1-1. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, έκανε το 1-2 κι από εκεί κι έπειτα έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι… Η ελάχιστη ΑΕΚ πελαγοδρομούσε.

Μεγάλη απόδειξη το γκολ του 75': Ο Κόκε έβγαλε τον Νέτο στην αντεπίθεση, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει ότι θέλει τον άμοιρο Ντιόπο. Σε αυτό το διάστημα κανείς δεν βρέθηκε από την ΑΕΚ για να πάει να δώσει βοήθεια στον Σενεγαλέζο και έτσι ο μέσος των φιλοξενούμενων με όλη την άνεσή του ζύγισε το πόδι του και πλάσαρε στη δεξιά του γωνία τον Αραμπατζή, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Στα λεπτά που απέμεναν η Ένωση ήταν τραγική και δίκαιες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων της. Το επιστέγασμα σε όλα αυτά ήταν και η άδικη αποβολή για χέρι του Ματέος (η μπάλα χτύπησε στο στήθος του) στην πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του «δικεφάλου».

 

Τα γκολ

 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Αργυρίου, Νταντόμο, Μάκος (71' Γκέντσογλου), Μίτσελ (46' Μπαχά), Μπερνς, Γκερέιρο (46' Ντιόπ), Σκόκο, Μπλάνκο

Αρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (62' Πρίττας), Βανγκέλι, Κόκε (81' Τσέζαρεκ), Σακάτα (62' Καστίγιο)