Χάρη στον Ντάνι ο –σαφώς καλύτερος από τη Σκόντα-  Ηρακλής σώθηκε από το... έμφραγμα που πήγε να του προκαλέσει η Ξάνθη στο Καυταντζόγλειο! Ο Πορτογάλος με γκολ στο 93' ισοφάρισε (σε 1-1) το τέρμα που

είχε βάλει από το 3ο λεπτό ο Καζάκης. Με 10 παίκτες έπαιζε από το 58' λόγω αποβολής του Φλίσκα η ακριτική ομάδα.

Γκολ με το καλησπέρα η Ξάνθη στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ελευθερόπουλου άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Και όλα αυτά με τις δύο ομάδες να παίζουν τα πρώτα τους αναγνωριστικά λεπτά.

Ο καλύτερος φετινός Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 απέναντι στην Σκόντα Ξάνθη με τέρματα που σημειώθηκαν στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Καζάκη και στο 93ο με δράστη τον Ντάνι.

Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται δίκαια (διαμαρτυρήθηκαν και στον Λαμπρόπουλο) για πέναλτι σε χέρι του Αντεφέρμι στο 12ο λεπτό. Όμως ο ρέφερι από την Ηλεία είπε παίζεται παρότι το ριπλέι δεν τον δικαιώνει καθώς δείχνει πως όντως η μπάλα βρήκε το χέρι του αμυντικού της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού το 1-1 κρίνεται άδικο, ωστόσο ο Γηραιός, έστω και στο τέλος κατάφερε να πάρει μέρος των όσων δικαιούνταν, επικεντρώνοντας την προσοχή του πλέον στον κυριακάτικο αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο τον Άρη.

Οι Συνθέσεις:
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (70’ Καϊτά), Χοσέμι, Αραμπατζής (64’ Μαχόπ), Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81’ Ζερκά), Γκαρσία, Μάρα, Ζερκά, Επαλέ
Σκόντα Ξάνθη: Γκσουπούρνιν, Κομεσίδης, Αντεφέμι (60’ Βάλλας), Πίντο, Κωστούλας, Μπόαντεγκ, Πόι, Καζάκης (75’ Σουάνης), Φλίσκας, Στιούαρντ, Κατόνγκο (64’ Κιντάνα)
Κίτρινες: Στιούαρτ, Φλίσκας, Κομεσίδης, Αραμπατζής, Κωστούλας, Πόι, Μπόαντεγκ
Κόκκινες: Φλίσκας
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)