ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΄ΧΑ

Έπαιξε καλύτερα, έχασε κλασσικές ευκαιρίες (δυο φορές ο Ίβιτς αστόχησε από τα τρία μέτρα), είχε δοκάρι, έκανε 14 τελικές, αλλά ο αντίπαλός του, με δύο τελικές, εκ των οποίων η μια από στημένη φάση (το γκολ του Νίνη) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τι να πεις για ένα τέτοιο παιχνίδι; Ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος επιθετικά. Ένα φάουλ κέρδισε έξω από την περιοχή και χάρη στην ασυνεννοησία Χαλκιά – Τσιρίλο μπήκε γκολ. Ο Τσιρίλο “μυρίστηκε” τη φάση, στήθηκε στη γραμμή, αλλά όταν η μπάλα πλησίαζε κι έδειχνε ότι θα τη διώξει με κεφαλιά, δεν πήδηξε! Του φώναξε ο τερματοφύλακας; Το μετάνοιωσε; Γεγονός είναι πως η μπάλα μπήκε γκολ κι από εκεί κι έπειτα οι “πράσινοι” στήθηκαν στην άμυνα και περίμεναν να περάσει ο χρόνος.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν το ΄βαλε κάτω. Βγήκε στην επίθεση, οργανώθηκε, άνοιξε το παιχνίδι, κέρδισε χώρους, αλλά…

Με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ ενέτεινε στην επανάληψη τις προσπάθειες τους για ισοφάριση και ως ένα σημείο έφτασε να παίζει μονότερμα τους αντιπάλους του, οι οποίοι αμύνονταν με νύχια και με δόντια.

Η ισορροπία θα επανερχόταν στο παιχνίδι μεταξύ των δυο αντιπάλων, όταν ο Κοντρέρας ανέτρεψε σε αντεπίθεση τον Λέτο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Η εξέλιξη αυτή αποδείχθηκε καθοριστική για τον Παναθηναϊκό, καθώς στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει μπάλα και μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, που σφυρίχτηκε η λήξη, δεν απειλήθηκε ξανά.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)  - Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

Τέταρτος διαιτητής: Κύρκος Δημήτριος

Κίτρινες: Κοντρέρας (2), Ιβιτς, Τσιρίλο, Γκαρσία / Σπυρόπουλος (2), Μαρίνος, Κατσουράνης, Λέτο

Κόκκινες: Κοντρέρας, Σπυρόπουλος

Οι  συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (46' Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (59' Αθανασιάδης), Ίβιτς (83' Αρίας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ετό.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (92' Σιμάο), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45' Ιωαννίδης).