ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Θα ξαναβρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον, οι Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Κώστας Καραμανλής, πρώην πρόεδρος του κόμματος. Πού; Μα στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κι όχι μόνον αυτοί. Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος!

Τις προσκλήσεις για την τελετή έχει στείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης και τις υπογράφει (σημαντική λεπτομέρεια) ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Να μην ξαναπούμε, τώρα, τι έχει μεσολαβήσει, από την ημέρα που το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, πήρε την απόφαση της τοποθέτησης του ανδριάντα, ως την τελική του τοποθέτηση πριν 20 μέρες, σε χώρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης...
Ποιοι άλλοι θα παραβρεθούν στην (λιτή) τελετή, που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στη 1 μετά το μεσημέρι; Μα, φυσικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέτρος Μολυβιάτης, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής κι άλλοι πολλοί...
Στη συνοδευτική επιστολή της πρόσκλησης, αναγράφεται: “Η προσφορά του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή και έχει σφραγίσει για δεκαετίες την πορεία και την προοπτική της πόλης με μεγάλα έργα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρος τιμής αποφάσισε τη φιλοτέχνηση μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία”. Άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια: Το κείμενο είχε συνταχθεί επί δημαρχίας... Παπαγεωργόπουλου.
Άλλο ένα ερώτημα που... καίει, είναι αν θα προβεί σε δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός. Η μέρα το καλεί να κάνει, έστω και μία τυπική δήλωση. Μην περιμένετε, πάντως, αποκαλύψεις. Οι δηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι pool, δηλαδή θα καλυφθούν από μία κάμερα, με στημένα μικρόφωνα σε ειδικό βάθρο, από όπου ο κάθε ένας που θα κάνει τη δήλωσή του, στη συνέχεια θα αποχωρεί (όπως γίνεται μετά τις παρελάσεις).