Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνεται, αύριο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθείς στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατία, ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΘ, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε τώρα να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο, ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΘ.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Ένωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το σύνολο των πολιτών της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση. «Χάσαμε ήδη το 20% του εισοδήματός μας και αν λάβουμε υπόψη την αύξηση του ΦΠΑ και των τιμών στα καύσιμα, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τότε το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΔΟΘ Παναγιώτης Φραγκίδης.
Σχολιάζοντας την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την 1η Φεβρουαρίου 2011, το μέλος της διοίκησης της ΕΔΟΘ Γιάννης Αμανατίδης τη χαρακτήρισε «νέο δυσβάσταχτο χαράτσι», ενώ αναφερόμενος στο χώρο της εκπαίδευσης είπε ότι αρκετά σχολικά κτίρια, κυρίως σε επαρχιακές πόλεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης λόγω έλλειψης κονδυλίων.