Για σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στο Νταβός μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.

* Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται έως τις 27 Ιανουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΕ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνολο της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του ΝΑΤΟ, την NUC (NATO Ukraine Committee), του NRC (NATO Russia Council) και του EAPC (Euro-Atlantic Partnership Council)

* Κλείνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

* Σε 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με αποτέλεσμα τις μεταβολές των δρομολογίων στα τρένα και τον προαστιακό.

Ειδικότερα σήμερα, πρώτη ημέρα της απεργίας, καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια - καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου, πλην των παρακάτω:

1. Διεθνή δρομολόγια: Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Αύριο, Πέμπτη 27/1, δεύτερη ημέρα της απεργίας, καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια - καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου, πλην των παρακάτω:

-Μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας: Το δρομολόγιο 604 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας. Το δρομολόγιο 605 θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας.

2. Διεθνή δρομολόγια. Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την Παρασκευή 28/1, επόμενη ημέρα της απεργίας, μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαίων-Αλεξανδρούπολης, το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια- Αλεξανδρούπολη. τ δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα-Εδεσσα. τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445.

Επίσης, και για τις δύο ημέρες της 48ωρης απεργίας, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

* Κλειστό για το κοινό θα παραμείνει σήμερα το Προξενικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, όπως είθισται κάθε τελευταία Τετάρτη του μηνός. Ετσι, κλειστά θα είναι και τα τμήματα έκδοσης μη μεταναστευτικής βίζας, μεταναστευτικής βίζας, συντάξεων, παροχής υπηρεσιών για Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικών διαβατηρίων και ιθαγένειας. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αυτή την ημέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από 08.30-17.00, στο τηλ. 210.7212951, και μετά τις 17.00 στα τηλ. 210.7202490 ή 210.7202491.

* Στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

* Συνεδριάζει σήμερα, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την υπουργό, Λούκα Κατσέλη, τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, σχετικά με τις δράσεις για τη στήριξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση της πρότασης δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ύψους 1.500.000 ευρώ, σχετικά με το έργο του "Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης" από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας της Ελλάδος, Βασίλειο Δρέττα, τον διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΤΕ, Απόστολου Ταμβακάκη, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Γεώργιο Πάγκαλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Βλάσιο Σφυρόερα.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) συνέντευξη Τύπου τια το Αθλητικό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στο ποδόσφαιρο Α', Β' και Γ' Εθνικής διοργανώνει ο ΔΣΘ. Στη συνέντευξη θα γίνει αναφοράσ τα ακόλουθα θέματα:

- Κατάργηση του θεσμού του Αθλητικού Δικαστηρίου πριν από τέσσερα χρόνια από ΕΠΟ και Super League

- Ενεργοποίηση φορέων της πόλης (ομάδων, επιστημονικών συλλόγων, βουλευτών, υπουργών) για επαναλειτουργία του αθλητικού θεσμού.

Την συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο Μανόλης Λαμτζίδης, πρόεδρος του ΔΣΘ και δικηγόρος Δημήτρης Μόκκας, ειδικός σε αθλητικά θέματα και ιδιαίτερα σε θέματα αθλητικής δικαιοσύνης.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, Αλέξανδρο Νεχαμάς.

* Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μεγάρου "Θεόδωρου Β. Καρατζά" της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, 1ος όροφος) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Το ελληνικό πανεπιστήμιο χρειάζεται εξωτερικά μέλη στη διοίκησή του;" διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο πλαίσιο συνολικά έξι συζητήσεων-αντιπαραθέσεων του Ιδρύματος. Ομιλητές οι: Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλης Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και καθηγητή στο ΕΜΠ, Γιάννης Μυλόπουλος πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Ντε Κίρικο (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) η τελετή αναγόρευσης του Αλέξανδρου Νεχαμά, καθηγητή Φιλοσοφίας, Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Princeton, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τον πρύτανη, Γιώργο Χαρβαλιά. Θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου προσώπου με θέμα: «Ερμηνεία, τέχνη και (η υπόλοιπη) ζωή».

* Στις 7 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) ημερίδα με θέμα: «Η λύση των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας, ιδίως της εμπορικής αντιπροσωπείας και διανομής», διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τη Μακεδονίκη Ενωση Εμπορικού Δικαίου. Εισηγητής: Νικόλαος Τέλλης, καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, δικηγόρος.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Dasein (Σολωμού 12, Εξάρχεια) η τρίτη εισήγηση «Τα Πάθη στη Φιλοσοφία». Το θέμα εισηγείται ο Σπύρος Τέγος, λέκτωρ Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ο οποίος συντονίζει και τη συζήτηση. Πρισσότερα στο www.dasein.gr