ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ" ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2012

Επικεντρωμένη στην ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» ήταν η συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Το 2011 είναι η χρονιά που ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή, ενώ το 2012 είναι αφιερωμένο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφιέρωμα που συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
«Τα θέματα πολιτισμού και τουρισμού στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλης σημασίας για εμάς», δήλωσε ο κύριος Γερουλάνος. «Τώρα με τη νέα αυτοδιοίκηση και τις νέες δομές μπορεί να πραγματοποιηθεί η δουλειά που χρειάζεται για να γίνει πραγματικός προορισμός για επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτός είναι ο στόχος μας, προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», τόνισε.
«Ελπίζουμε πάρα πολύ σε αυτόν τον θεσμό (το Σταυροδρόμι Πολιτισμών)», σχολίασε και ο Γιάννης Μπουτάρης, συμπληρώνοντας πως ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης «θα πατήσει πάνω στα χνάρια που ανοίγει το Σταυροδρόμι».