ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, δίπλα στον
υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη
Την ανάγκη άμεσης αλλαγής του μείγματος της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να «βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στην ύφεση», τόνισε ο πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, μιλώντας στη διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης που παρέθεσε το Επιμελητήριο, με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους. 
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να θέσει η Κυβέρνηση, ως πρώτη προτεραιότητά της, την ανάπτυξη και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γίνει η χώρα μας φιλικότερη προς το επιχειρείν, τόσο με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης όσον και την άρση των αντικινήτρων που μπλοκάρουν επί δεκαετίες την προσέλκυση επενδύσεων», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Μπακατσέλος ζητώντας παράλληλα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στην υλοποίηση των μέτρων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, «ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δέχθηκε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Δεν θα αντέξει όμως για πολύ αν δεν δει γρήγορα απτά αποτελέσματα. Αν δεν δει ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανάπτυξη. Με προσέλκυση νέων επενδύσεων, με αύξηση των εξαγωγών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ σημείωσε ακόμη πως «υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα οργής και όχι αδικαιολόγητα». Και «όσο ο λαός δεν βλέπει αποτελέσματα, αυτή η οργή κινδυνεύει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2011 θα αποτελέσει τη χρονιά αναστροφής του κλίματος και επανόδου της οικονομίας σε αναπτυξιακή χρονιά.