ΠΑΙΡΝΟΥΝ 162 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους εργαζόμενους στους δήμους και τους οργανισμούς τους... Με 161.815.985 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για τον Ιανουάριο, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος. 
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σχολικών φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ. 
Επίσης, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους, η κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους. 
Τονίζεται ότι το κόστος της απασχόλησης τού με συμβάσεις έργου προσωπικού καθαριότητας συνεχίζει να καλύπτεται μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους 2010- 2011 από το υπουργείο Παιδείας.