ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ

mnimeio_olokaftomatos_01Εβδομήντα επίλεκτα μέλη εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου στη χώρα μας και επέλεξαν, όπως ανακοινώθηκε, να αρχίσουν τη δική τους επίσκεψη από τη Θεσσαλονίκη «για συμβολικούς και ιστορικούς λόγους».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης θα επισκεφτεί το Τελ Αβίβ. Στην ισραηλινή πρωτεύουσα, η αποστολή με επικεφαλής τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, τους Στ. Αγγελούδη, Αρ. Θωμόπουλο και αντιδημάρχους, πρόκειται να επιδιώξει να γίνει η Θεσσαλονίκη προορισμός του εβραϊκού στοιχείου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθούν τη Διεθνή Τουριστική Εκθεση που διοργανώνεται στο Τελ Αβίβ με συμμετοχή του ΕΟΤ, για να προβάλουν τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό πόλο έλξης των απανταχού Εβραίων. Επίσης, θα έχουν συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου και τους δημάρχους Τελ Αβίβ, Χάιφας και Ιερουσαλήμ.

Παράλληλα: Ο Στ. Αγγελούδης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, θα συναντηθεί και με ομολόγους του των μεγάλων λιμανιών του Ισραήλ και με διοργανωτές κρουαζιέρων, για να γίνει η Θεσσαλονίκη σταθμός των κρουαζιερόπλοιων που ξεκινούν από λιμάνια του Ισραήλ.

 

από το www.enet.gr