ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Προεδρείο σε κλίμα έντασης εξέλεξαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στον καλλικρατικό δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόεδρος του εκλέχθηκε ο Κυριάκος Δούμπαλας , αντιπρόεδρος η Όλγα Γαβότση και γραμματέας η Χριστίνα Αλίρη. Δεν έλειψαν οι κόντρες, όπως διαβάζουμε στο site oraiokastro.net:

Αναλυτικά, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο Κυριάκος Δούμπαλας (ένθετη φωτογραφία) με 16 ψήφους υπέρ και 11 λευκά. Αντιπρόεδρος η Γαβότση Όλγα από το συνδυασμό του Νικόλαου Μπάτου με 22 υπέρ και 5 λευκά και γραμματέας η Αλίρη Χριστίνα με 25 υπέρ και 2 λευκά. 
Οι Χριστίνα Αλίρη και Ν. Μπάτος ζήτησαν να μην διακόπτει και απαντάει όποτε θέλει ο δήμαρχος στις τοποθετήσεις των άλλων συμβούλων. Σε αυτό το σημείο ειπώθηκαν και «βαριές» κουβέντες, από το δήμαρχο προς τον Ν. Μπάτο, ότι «αν και 16 χρόνια δήμαρχος δεν γνωρίζει τις διαδικασίες» και από τον Ν. Μπάτο προς το δήμαρχο ότι «εμείς δεν εξαγοράσαμε ψήφους και συνειδήσεις κατά την προεκλογική περίοδο»! 
Ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη συνεδρίαση και ανέφερε ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της διοίκησης. Τόνισε ότι πρέπει «να συμμαζευτούμε για το δικό μας καλό και πρέπει να συμμαζευτούμε αρκετά. Πρώτα εμείς οι αιρετοί για να δώσουμε και το παράδειγμα στους δημότες. Τα πρώτα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Θα είναι χρόνια αποπληρωμών» σημείωσε.
Αναφερόμενος στα οικονομικά των τριών δήμων που συνενώθηκαν και τα οποία θα ελεγχθούν από τις επιτροπές που θα ορίσει το Υπουργείο, είπε πως «θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών του νέου Δήμου και από το αποτέλεσμα του θα εξαρτηθεί εάν ο Δήμος θα μπει σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης». 
«Εάν τα χρέη του νέου Δήμου υπερβαίνουν το 60% των εσόδων του τότε ο Δήμος θα μπει στην επιτήρηση», κατέληξε. 

Επίθεση Μπάτου - Γαβότση
Στο σημείο αυτό δέχθηκε την επίθεση του Ν. Μπάτου, αλλά και από τον Αστέριο Γαβότση. Ο Ν. Μπάτος απάντησε ότι δεν προβλέπεται από τον Καλλικράτη καθεστώς επιτήρησης, αλλά εξυγίανσης. Και ο Α. Γαβότσης, κατήγγειλε το δήμαρχο για «τριτοκοσμικό μοντέλο διοίκησης» και ότι με αυτά που λέει, αναγνωρίζει την πλήρη αποτυχία του από τώρα, αφού επιχειρεί να δικαιολογήσει την αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων. 
Για την ψηφοφορία αξίζει να αναφερθεί ότι η υποψηφιότητα της Γαβότσης Όλγας για αντιπρόεδρος δεν συγκέντρωσε όλες τις ψήφους της αντιπολίτευσης.