ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Διαμαρτυρία, έξω από την πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, το πρωί, καθηγητές της ιταλικής γλώσσας από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διαμαρτυρήθηκαν για τα «αδικαιολόγητα», όπως τα χαρακτηρίζουν, κενά που υπάρχουν στα σχολεία, παρά το ότι ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, παρά τα κενά, παραμένουν χωρίς δουλειά πάνω από 18.000 καθηγητές. «Οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το Νοέμβριο του 2010 “Είναι λίγα τα κενά και θα καλυφτούν έως το τέλος του μήνα” και “θα γίνουν διορισμοί μόνο στα πραγματικά κενά ώστε να μπουν οι μαθητές στην τάξη”, παραμένουν ακόμα λόγια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κάνει λόγο για «δυσαναπλήρωτα κενά στις θέσεις καθηγητών ιταλικής σε γυμνάσια και λύκεια». Όπως σημειώνει, «από τους 35.000 μαθητές ιταλικής, οι 20.000 περίπου μένουν στα προαύλια, χωρίς καθηγητή, τη στιγμή που θέση του υπουργείου είναι πως δεν μπορεί να καλύψει τα κενά». Και ζητά «συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος χιλιάδων μαθητών αλλά και εκατοντάδων αδιόριστων καθηγητών».