Σ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ: ΘΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

Το προεδρρείο του Δημοτικού
Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-
Συκεών.  (Από αριστερά)
Γ.Φαρλαλής, αντιπρόεδρος,
Αντ.Σαουλίδης, πρόεδρος,
Α.Γαλανός, γραμματέας.
Σε μια γόνιμη συζήτηση και μεγάλη προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής κάλεσε σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την ...
πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία συγκλήθηκε για την εκλογή του προεδρείου του Δημ.Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου μεγάλου δήμου εκλέχτηκε, μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ 40 δημ.συμβούλων, ο πρόεδρος του απερχόμενου προεδρείου του Δ.Σ. του δήμου Συκεών Αντώνης Σαουλίδης με 24 ψήφους. Για την θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο προτεινόμενος από το συνδυασμό «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» Γιώργος Φαρλαλής αποσπώντας 17 ψήφους στην τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία αφού από τις δυο πρώτες δεν εξασφαλίσθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων. Τέλος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε με 25 ψήφους ο Αριστείδης Γαλανός, που ήταν και γραμματέας του απερχόμενου προεδρείου του Δ.Σ. του δήμου Συκεών, ενώ προηγούμενα οι άλλοι τρεις συνδυασμοί (Λαϊκή Συσπείρωση, Έξω από τα Τείχη, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πολιτών) παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να προτείνουν υποψήφιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, για την Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Γ.Χατζησάββας, Αν.Τσακιρίδης, Μ.Πάππου, Μ.Δρόσσου-Σαμαρά, Σ.Καλπαζίδης, Δ.Ζιγκερίδης, Χ.Βέλλης, Β.Μιχαηλίδης και ως αναπληρωματικά οι Δ.Απατσίδης, Μ.Μαντζαρίδης, Μ.Λιάπη-Πενλόγλου, Π.Χατζηκυριάκου και Ε.Τερζηβασιλειάδου-Κατσάνη. Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Δ.Μασλαρινός, Στ.Γκατζές, Κ.Ζωγόγιαννης, Οδ.Καραθάνος, Κ.Νικολόπουλος, Ηλ.Ζάχαρης, Γ.Μαυρίδης, Μ.Τασόγλου και ως αναπληρωματικά οι Θ.Κυζιρίδης, Α.Ισαακίδη, Μ.Βουλγαρίδης, Κ.Κυζιρίδης, Ε.Τόττας.
Σ.Δανιηλίδης: Μπορούμε και θέλουμε…


Οι διαδικασίες άνοιξαν με ένα σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Σ.Δανιηλίδη, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «γόνιμος διάλογος κι όταν ακόμη υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων». «Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων και των προσδοκιών των συμπολιτών μας και να ανταποκριθούμε σε όλα όσα περιμένουν από μας. Με τη στάση μας πρέπει να αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα χωρίς να υποστέλλουμε τη σημαία των διεκδικήσεων, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα. Εμείς στην κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε τα πάντα, διασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του δήμου με βάση τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα σταθούμε αρωγοί στις θετικές αποφάσεις της διοίκησης που αφορούν όλους τους πολίτες αλλά θα είμαστε αντίθετοι όταν αυτές εκφράζουν μια άλλη αντίληψη», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ.Ζιγκερίδης, τονίζοντας ότι ο θεσμικός ρόλος για τον οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων θα ασκηθεί με συνέπεια. «Η ψήφος του λαού μάς επιβάλλει να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων αντιστεκόμενοι στις πολιτικές που τον καταδυναστεύουν, αλλά και σε όσους τις εκφράζουν», υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χ.Βέλλης, ενώ οι κ. Σ.Σιωμάδης (Έξω από τα Τείχη) και Β.Μιχαηλίδης (Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πολιτών) εστίασαν την τοποθέτησή τους στις αρχές δημοκρατίας που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των οργάνων του δήμου.