ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

gioulekas_01Μήνυμα, να μην παραδοθεί ο τομέας της καθαριότητας στους ιδιώτες, αλλά να αξιοποιηθεί το δυναμικό κι ο εξοπλισμός του δήμου, έστειλε με έγγραφη ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας:

 

«Γιάννη Μπουτάρη, αξιοποίησε το δυναμικό και τον εξοπλισμό του Δήμου για την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης. Μην παραδίδεις τον ευαίσθητο αυτό τομέα στους ιδιώτες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, υποστηρίζει ότι “οι πρακτικές που ακολουθούνται από αυτή στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατατείνουν προς την κατεύθυνση να παραδοθεί ο ευαίσθητος αυτός τομέας, στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, σε ιδιωτικά χέρια”.

Κάνει λόγο για “χρόνο πολύτιμο που δεν έπρεπε να χαθεί” γιατί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη έχει πάρει –όπως λέει- εκρηκτικές διαστάσεις.  Εγκαλεί, δε, τη διοίκηση Μπουτάρη, επειδή, όπως υποστηρίζει,  “θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, χωρίς ευθυνοφοβία, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να φέρει προς έγκριση την πίστωση για την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων και για την αγορά ανταλλακτικών”.

«Και ενώ παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη», «η νέα διοίκηση κάνει λόγο για την ανάγκη μίσθωσης ιδιωτικών μέσων για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Με… μια μέρα καθυστέρηση –και αφού οι σύμβουλοι της “Ομάδας Δημιουργίας” ψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης του δήμου, με ανακοίνωσή της, η “Ομάδα Δημιουργίας” δηλώνει “κατηγορηματικά αντίθετη με κάθε σκέψη ή απόπειρα άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Παρά το γεγονός ότι ψηφίσαμε με επιφύλαξη την πρόταση της Διοίκησης προκειμένου να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης, ωστόσο η θέση μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό”, λένε.

Τέλος, ο κ. Γκιουλέκας εκφράζει το φόβο «να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την περίοδο της οξύτατης οικονομικής κρίσης» και τονίζει ότι δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.