ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή του Φοίνικα, έγινε, χθες, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, παρουσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη. Τα προβλήματα, τεράστια:

Περίπου το 70% των απορριμματοφόρων του κεντρικού δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν.
Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν μόλις 20 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 68 που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή από όμορους δήμους, όπως η Καλαμαριά και οι Συκιές, να στείλουν φορτηγά αυτοκίνητα και να βοηθήσουν στην αποκομιδή.
«Δέσμευσή μας είναι έως το καλοκαίρι να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη, πολύ πιο καθαρή από αυτή που είχαμε. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, όπου χρειάζεται η συμμετοχή του πολίτη. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πόλη είναι δική τους και χωρίς τη δική τους βοήθεια δεν θα έχουμε ποτέ καθαρή πόλη», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Καζαντζίδης, παρέδωσε στο νέο αντιδήμαρχο, Στάθη Αβραμίδη, ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα που υπάρχει αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη με τα σκουπίδια θα πρέπει άμεσα να λυθεί.
«Οι όμοροι δήμοι συνδράμουν στο έργο της καθαριότητας, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για αρκετό διάστημα. Σκοπός μας είναι να καθαριστεί η πόλη και να επιδιορθωθούν τα οχήματα που έχουν βλάβες», είπε ο κ. Αβραμίδης.
Σε δηλώσεις του στην TV 100 o δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, είπε εξετάζεται το ενδεχόμενο να αγοραστούν οχήματα που λείπουν απο την αντιδημαρχία καθαριότητας, όμως τα σχετικά κονδύλια δεν υπάρχουν. Πρόσθεσε δε, οτι εάν χρειαστεί, θα νοικιαστούν και οχήματα απο ιδιώτες, τα οποία, ωστόσο, θα χειρίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου.