ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκο είχαν εκ μέρους του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» για την Κεντρική Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Πασχαλίδης. Συζητήθηκαν τα ...
πρώτα βήματα οργάνωσης της αιρετής περιφέρειας με βάση το σχέδιο Καλλικράτης, η θεσμική λειτουργία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικότερα του «Μετώπου Ανάπτυξης», καθώς και η ανάδειξη πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση το «Μέτωπο Ανάπτυξης» διοργανώνει ημερίδα με βασικές ενότητες την οργανωτική λειτουργία της αιρετής περιφέρειας, το ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες αναθεώρησής του, καθώς και τα ευρωπαϊκά παραδείγματα των αιρετών περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ανθρωπογεωγραφία των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης» αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως συνδιαμορφωτή του στρατηγικού σχεδίου της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης (2011-2020), ασκώντας υπεύθυνα και ουσιαστικά τη δομική αντιπολίτευση που χρειάζεται η λειτουργία του νέου θεσμού.