ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

Να κοινοποιούν άμεσα στο ΕΚΘ την οποιαδήποτε απόπειρα υπογραφής βλαπτικών για τα συμφέροντά τους επιχειρησιακών συμβάσεων, καλεί τους εργαζομένους και τα σωματεία ο νέος πρόεδρος του Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι, προς το παρόν δεν έχουν υπογραφεί τέτοιες συμβάσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχει πρόσκληση για διαπραγμάτευση σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. «Περιμένουμε στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν τέτοιες κινήσεις από πλευράς των εργοδοτών. Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε παθητικοί», ξεκαθάρισε. Την ίδια ώρα, «τσουνάμι» απολύσεων και μειώσεων μισθών στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η τοπική γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Στον Αγγελιοφόρο
Δε γνωρίζουμε αν, σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, ο κ. Τσαραμπουλίδης συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση του Αγγελιοφόρου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν δύο μέρες, η διοίκηση διέρρευσε την περίπτωση να προχωρήσει σε επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζομένους. Το θέμα δεν έχει προχωρήσει ως τώρα, αλλά οι εργαζόμενοι, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανησυχούν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που, παρόμοια θέματα απασχολούν το συγκεκριμένο "μαγαζί". Πάντως, ως τώρα, οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν απωθηθεί από τους εργαζόμενους.