ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

4asiates2

Τι γνωρίζετε για το Μπαλί και την Ινδία; Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη Ασία; Και πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι ο πολιτισμός αυτής της ηπείρου ανοίγει τις αγκάλες του για να σας υποδεχτεί;

 

Οι απαντήσεις θα δοθούν από σήμερα και μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου σε ένα νέο χώρο στην Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (Ολυμπίου Διαμαντή 30- παράλληλος της Τσιμισκή), που λειτουργεί και ως Κέντρο Φιλοξενίας Καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Artistic Residency Centre). Εκεί έχει πρεμιέρα απόψε το 1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πειραματικής Ομάδας Έρευνας Παραστατικών Τεχνών Α4Μ που στόχο έχει «να προωθήσει και να διαδώσει το Ασιατικό Θέατρο και γενικότερα τον Ασιατικό Πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και να προσφέρει μία βαθύτερη κατανόηση αυτής της άγνωστης (στην... χώρα μας) ωστόσο σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον, μέσω της δημιουργίας ενός ετήσιου θεσμού, σκοπό έχει να τονώσει και να αναδείξει την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας».

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγή του οι επισκέπτες του θα μπορούν να παρακολουθήσουν: σεμινάρια Μπαλινέζικου Παραδοσιακού Θεάτρου Μάσκας(28-29,30/1), εργαστήρι (28,29,30/1) και παράσταση τοπενγκ (30/1), διαλέξεις για το ασιατικό θέατρο και τις επιδράσεις του στη δύση (31/1), συμπόσιο με ινδονησιακό φαγητό (31/1), σεμινάριο Παραδοσιακής Κινέζικης Πολεμικής Τέχνης Wu Shu (1,2,3/2), σεμινάριο Rasaboxes χρησιμοποιώντας τα Rasa της Ινδικής παραδοσιακής τέχνης (1,2,3/2), σεμινάρια Ινδικού παραδοσιακού θεάτρου (4,5,6/2), αλλά και παράσταση Ινδονησιακoύ κουκλοθεάτρου σκιών (5/2).

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Αθηνά Δράγκου. Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων : 6986148986, a4mproduction@gmail.com.

www.a4mthtr.com.