Για σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 7η Φεβρουαρίου 2011.

* Την 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο επισκέπτεται το πρωΐ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και θα ενημερωθεί στην αίθουσα επιχειρήσεων. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρατόπεδο «Μπελούμπαση», όπου θα επιθεωρήσει μονάδα και στη συνέχεια θα μιλήσει στα στελέχη της ΑΔΤΕ, του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, του 5ου ΣΗΕ, του 6ου ΣΑ και του ΝΑΣΡΟ. Το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθήσει σε γεύμα στην ΛΕΘ Ρόδου.

* Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή, στις 2 μ.μ. με τον αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη. Στις 7:30 μ.μ. θα παρευρεθεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με θέμα την οικονομική κρίση και τις προτάσεις διεξόδου. Αύριο Σάββατο στις 10:30 π.μ. ο κ. Χουντής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο τηλεοπτικό κανάλι Corfu Channel.

* Mεταβολές σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα, επόμενη ημέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης: Καταργείται το δρομολόγιο 613 στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη. Επίσης το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα–Εδεσσα. Τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445.

* Ξεκίνησαν επισήμως στο Παρίσι με σύνθημα: «Χημεία: Η ζωή μας, το μέλλον μας» οι εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Ετος Χημείας που είναι το 2011. Το Παγκόσμιο Ετος Χημείας στοχεύει, μεταξύ άλλων, να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των νέων για τη χημεία και να προωθήσει μια βαθύτερη κατανόηση της θεμελιώδους σημασίας της χημείας.

* Στις 9:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με τους Ελληνες ευρωβουλευτές προκειμένου να συζητήσουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

* Στις 11 π.μ. αναβάλλεται στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση (Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα) η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού με τους αιρετούς περιφερειάρχες.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ENISA για το 2011. Νωρίτερα, ο κ. Βούγιας θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη που οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον γενικό γραμματέα της, Σταύρο Αρναουτάκη, με βουλευτές του Νομού, τοπικούς παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους συγκοινωνιακών φορέων, για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

* Στις 12 το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα παραστεί στην τελετή απονομής των υποτροφιών Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του 2010 της Επιτροπής Φίλων του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη στο κτίριο του ιδρύματος (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1).

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ , Μεσογείων 15 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑΕ (αιρετοί περιφερειάρχες). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης έχουν ως εξής:

-Διαχείριση απορριμμάτων- Προγραμματισμός δράσεων

-Ενημέρωση για Οικονομικά των Περιφερειών (από εκπρόσωπο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ)

-Ενημέρωση για οργάνωση συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης (εισηγητής κ. Τατούλης)

-Διάφορα

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8), η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για το νέο έτος των Ελλήνων Εερωβουλευτών και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Ολγας 198, Θεσσαλονίκη) η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

-Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό το καθεστώς του Ν. 3852/2010. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-Ανταποδοτικά τέλη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-Ορισμός εκπροσώπων στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών & Πολιτικής Προστασίας (Κ.Κ.Κ. & Π. Πρ.) της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών.

* Στις 7 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α) η πρώτη ημέρα της διημερίδας για την μετανάστευση που διοργανώνουν η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Ναυαρίνο, το Πολύδρομο και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Μητέρα Τερέζα. Το θέμα της πρώτης ημέρας είναι: «Προοπτικές για μια νέα μεταναστευτική πολιτική».