christoforidisGIORGOS(16)-458x315[4]Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Είμαι Θεσσαλονικιός. Και ΠΑΟΚτσής. Το λέω από την πρώτη στιγμή, για να είμαστε ξεκάθαροι... Είδα από πολύ κοντά το ματς της προπερασμένης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη. Και ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά. Αλλά –για ομάδα που παίζει εκτός έδρας (και σε τέτοια έδρα)- ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα. Και πήρε το αποτέλεσμα.

Δέκα μέρες τώρα, έχω βαρεθεί να διαβάζω «πόσο άτυχος ήταν ο Ολυμπιακός». Πώς έσπασε τα δοκάρια. Πώς κοιμήθηκε ο Θεός.

Σόρυ, αλλά αυτά είναι μπούρδες. Πρώτον, ο Ολυμπιακός ήταν και τυχερός. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πίστεψε ότι μπορούσε και να νικήσει. Αλλιώς, και με λίγη ατυχία του Ολυμπιακού, οι δύο ασπρόμαυρες αντεπιθέσεις μετά την ισοφάριση θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν κάνει το 2-1. Δεύτερον, αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα που πάει να τα πάρει όλα, φροντίζεις όταν έρχονται τα φτωχόπαιδα από το Βορρά να καθαρίζεις από την αρχή το παιχνίδι. Ειδικά στην έδρα σου. Το πας με το καλημέρα στο 3-0, όπως έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Και μετά χαλαρώνεις. Αυτοί πίστεψαν ότι αρκεί ένα γκολάκι. Δεν αρκεί. Τρίτον, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίζει ρόλο και η τύχη.

Πάμε τώρα στις εκτός γηπέδων εξελίξεις. Εκεί που η τύχη δεν –πρέπει να- παίζει ρόλο. Ο ΠΑΟΚ πήρε το 1-1 σε ένα φλεγόμενο Καραϊσκάκη. Κάποιοι φρόντισαν ο Ολυμπιακός να παίξει στην Τούμπα χωρίς φιλάθλους. Η τιμωρία συνέπεσε ειδικά στην κρίσιμη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Τυχαίο; Δε νομίζω.