ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ ΣΤΟ FLASH, ΣΤΗΝ ESPRESSO ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Pontiki_20101104Ποσοστό 33,3% στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Ποντίκι» απέκτησε χθες ο Πέτρος Κυριακίδης (των εκδόσεων Κυριακίδη). Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η διοίκηση της εφημερίδας θα ασκείται από τον Αντώνη Δελλατόλα και τους συνεργάτες του, ενώ γίνεται σαφής αναφορά και σε προοπτική επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και των Εκδόσεων.

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ιδιοκτησία της ιστορικής εφημερίδας, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην αγορά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, είναι απαραίτητο να υπάρξουν συνέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, χωρίς απώλειες που θα έχουν επιπτώσεις σε όλους.

Επομένως, κρίθηκε σκόπιμο και επωφελές, σε επιχειρηματικό επίπεδο, να αναζητηθούν συνεργασίες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στο ''Ποντίκι'' όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να συνεχίσει απαρέγκλιτα την ανεξάρτητη μαχόμενη δημοσιογραφία και να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Κυριακίδη, εκτός από αυτή τη συμμετοχή, βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας (Sport TV και Κανάλι 10), στο ραδιοσταθμό Flash, στην εφημερίδα Espresso και σε περιοδικά.

από το www.naftemporiki.gr