Το δικό τους… μνημόνιο υπέγραψαν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στη δική τους περίπτωση ωστόσο, το μνημόνιο αφορά τη συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων φορέων για την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις φορείς αναλαμβάνουν τρεις πρωτοβουλίες: Πρώτον, δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μία εταιρεία κρουαζιέρας προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη ενός προορισμού στο πλάνο των δρομολογίων της. Το φυλλάδιο θα διανεμηθεί ταχυδρομικά σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, καθώς και στους ναυτικούς πράκτορες κρουαζιέρας που υπάρχουν στη χώρα μας.
Δεύτερον, συμμετοχή στην Cruise Shipping Miami, τη μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Miami των ΗΠΑ από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2011. Τρίτον, ένταξη της ΟΛΘ ΑΕ στη Medcruise, τον οργανισμό λιμένων κρουαζιέρας της Μεσογείου. Η συμμετοχή θα δώσει πρόσθετα εργαλεία προβολής του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης, καθώς και καλύτερη δικτύωση - πρόσβαση στις εταιρείες κρουαζιέρας.