ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

BOUTARIS PSOMIADIS 20101115_01Χείρα βοηθείας στο δήμο Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια που κάνει για την αποκομιδή των σκουπιδιών, έτεινε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προσφέρει τρία επανδρωμένα απορριμματοφόρα, τα οποία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα τεθούν στην διάθεση του δήμου για δύο εβδομάδες.

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποδέχθηκε την προσφορά της εταιρίας ISS Facility Services Α.Ε. να διαθέσει δωρεάν για δύο εβδομάδες τρία επανδρωμένα απορριμματοφόρα προκειμένου να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τη διαμεσολάβηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μπουτάρης με δήλωση του ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για την πρωτοβουλία του καθώς και τους υπεύθυνους της εταιρείας «για την ευγενική προσφορά τους που δείχνει μια ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση», τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προσανατολίζεται στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, καθώς αυτή αποτελεί δημόσιο αγαθό που προσφέρουν αποκλειστικά οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

«Θέλω επίσης να επισημάνω, ανέφερε ο κ. Μπουτάρης,  ότι την χρονική αυτή περίοδο βρισκόμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για μια δυναμική και ουσιαστική  συνεργασία στο άμεσο μέλλον, αφού η ανακύκλωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ πίσω. Με το πρόγραμμα αυτό και με την χρήση νέων  ειδικών απορριμματοφόρων θα μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών και θα συμβάλλουμε ενεργά στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας».

Τέλος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.  Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη χειρονομία να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς και δραστηριότητες όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συνδράμει στο έργο του Δήμου.