ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Οι τρόποι υλοποίησης των στόχων του Ρυθμιστικού Σχεδίου και του Προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 αλλά και η ανακύκλωση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στην υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στο ΥΠΕΚΑ.
Η κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 και του Ρυθμιστικού Σχεδίου.
Επιπλέον, διαβεβαίωσε τον κ. Μπουτάρη ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά στα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.
Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι, κατόπιν ενεργειών του εποπτευόμενου από το ΥΠΕΚΑ Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και ’λλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.), με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (Ε.Ε.Α.Α.) θα δοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη πόλη. Δήλωσε επίσης ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου για αγορά απορριμματοφόρων αποκομιδής απορριμμάτων.