ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τρεις επιστολές έγραψε κι έστειλε, χθες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παν. Ψωμιάδης, προς υπουργούς: Μία στον Μαγκριώτη, μία στον Σκανδαλίδη και μία στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο! Κι ύστερα, συναντήθηκε και με Αλβανό υπουργό!
Στην πρώτη από τις επιστολές του, απαντάει σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη. Ο υφυπουργός δήλωσε πως «στο χέρι του Π. Ψωμιάδη είναι να συνεργαστεί και να αποδώσει έργο. Η ευθύνη είναι δική του, διότι θα έχει πόρους και αρμοδιότητες. Μένει να δούμε τι θα καταφέρει». Κι ο περιφερειάρχης απάντησε: 
«Πρώτος εγώ επισήμανα την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας, πέρα από κόμματα και χρώματα, για αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας». Μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά του υφυπουργού Υποδομών σημειώνοντας ότι ποτέ δεν επισκέφτηκε τη νομαρχία Θεσσαλονίκης για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει...
Στη δεύτερη επιστολή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, δηλώνει στο πλάι του «στη γενναία αυτή προσπάθεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα να επανακτήσει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας και, δη, της Κεντρικής Μακεδονίας τη χαμένη του αξιοπρέπεια». Δηλώνει έτοιμος «να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το ‘Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας’ που προτείνετε». 
Στην τρίτη επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, εκφράζει την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία βουλευτών προσφυγικής καταγωγής να ζητήσουν την επανέκδοση από το Ίδρυμα της Βουλής ενός τόμου, καρπού της πολύχρονης επιστημονικής έρευνας του διαπρεπούς Καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
Λίγο αργότερα συνάντησε τον υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Ferdinand Poni. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης και ο περιφερειάρχης Κορυτσάς Andrea Mano όπως και οι υπερνομάρχες Τιράνων Tasim Mema και Κορυτσάς Ilia Milo, αλλά και ο γενικός πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκης Thoma Nini. 
Ο κ. Ψωμιάδης διαβεβαίωσε τους αλβανούς ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας είναι τεράστιες και έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ενσωμάτωση όπως είπε των Αλβανών στην ελληνική κοινωνία». Δήλωσε πως αγωνίστηκε οκτώ χρόνια για να ρθουν οι δυο λαοί κοντά κι ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για τα ευγενικά του αισθήματα απέναντι στους Αλβανούς διότι «είμαι μάρτυρας της μεγάλης αγάπης που τρέφουν οι Αλβανοί προς το πρόσωπό σας», του επισήμανε!