ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΜΙΑ

TEI_Thessalonikis_Tmima_pliroforikis_1_1Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (7 και 8 Φεβρουαρίου 2011) αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος. Μοναδικός τρόπος να μην μπει λουκέτο στο ΤΕΙ είναι, το Υπουργείο Παιδείας, να εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή (4 Φεβρουαρίου) το χρηματικό ποσό για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙΘ αναμένεται να επηρεάσει τον δεύτερο κύκλο εξεταστικής που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ συνεχίζει την επίσχεση εργασίας του για δεύτερη εβδομάδα. Ήδη ακυρώθηκαν εξετάσεις σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα, καθώς το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος (περίπου 1.000 άτομα).

Η διοίκηση του ΤΕΙΘ έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη έγκρισης κονδυλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού (από την 1η Οκτωβρίου του 2010), που ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙΘ συζήτησε, εξάλλου, το θέμα της υποχρηματοδότησής του και τα προβλήματα λειτουργίας των τριών παραρτημάτων του (σε Κιλκίς, Κατερίνη και Μουδανιά). Η μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού του Ιδρύματος αντιστοιχούσε στο 20% το 2009 και στο 32-35% το 2010 (σε όλους του κωδικούς, εκτός της σίτισης), ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η μείωση και κατά το τρέχον έτος.

από το ΑΠΕ ΜΠΕ