ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΠΘ

treis_ierarxes_20110126_01Η Τελετή Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιείται, αυτήν την ώρα, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.. Ύστερα από την Εισήγηση του Πρύτανη του Α.Π.Θ., καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., πατέρας Βασίλειος Καλλιακμάνης, με θέμα:

«Προσωπική και κοινωνική ευθύνη κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχής Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 8.30. Θα ακολουθήσει, στις 10.30, το Μνημόσυνο των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με ομιλητές τον ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ., Εμμανουήλ Κριαρά, με θέμα: «Η προσφορά της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μερικά από αυτήν βιώματά μου» και την πρώην Αντιπρύτανι του Α.Π.Θ., καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, με θέμα: «Το ελληνικό Πανεπιστήμιο και η συγκρότηση του ευρωπαϊκού ενιαίου ακαδημαϊκού χώρου: Δυναμική συμμετοχή ή αντίσταση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., Εμμανουήλ Κριαράς και η πρώην αντιπρύτανις του Α.Π.Θ., καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου θα τιμηθούν από τον πρύτανη του Α.Π.Θ., καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο για την προσφορά και το έργο τους.