ΖΗΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Εκτός κομματικής γραμμής φαίνεται ότι κινείται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης (όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν) όσον αφορά το θέμα της συνάντησης Παπανδρέου - Ερντογάν, στο Ερζερούμ. Ο κ. Ψωμιάδης θεωρεί θετική εξέλιξη τη συνάντηση και δε συμφωνεί με την άποψη του
Δ. Αβραμόπουλου, για παράδειγμα, που έκανε λόγο για "μυστική διπλωματία". Μάλιστα, καλεί όσους έχουν αυτήν την άποψη "να μην τα βλέπουν όλα μαύρα"!
Η πλήρης δήλωση του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής: «Θεωρώ θετική εξέλιξη τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν, όπως κάθε συνάντηση που φέρνει τις δύο πλευρές πιο κοντά. Χωρίς να εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, στην Κύπρο ή σε θέματα που καίνε τον ελληνισμό όπως της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, θεωρώ αναγκαίο να βρίσκουμε διαύλους επικοινωνίας με τους γείτονες και ιδιαίτερα με την Τουρκία ώστε να ενισχύσουμε συνεργασίες σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός κ.ά. Ας μην τα βλέπουμε, λοιπόν, όλα μαύρα. Από κει και πέρα, βέβαια, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας η εθνική συνεννόηση κυρίως στα εθνικά θέματα, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους μία, ενιαία, υπερήφανη γραμμή στην εξωτερική μας πολιτική».
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο κ. Ψωμιάδης ξεφεύγει της πολιτικής γραμμής. Εξάλλου, πάντα επισημαίνει πως θα λέει αυτά που πιστεύει, έξω από γραμμές και κόμματα, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι είναι στρατιώτης της παράταξης. Για παράδειγμα, είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Γ. Παπανδρέου για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν στη Νέα Δημοκρατία ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας, πάντως, πως το Πρόγραμμα Καλλικράτης έχρηζε πολλών βελτιώσεων.