ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “ΑΝΔΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ”

dismorfia_xoros_tellogleio_20110126_01

Μέσα στον κατάμεστο εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ δευτεροετείς σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» παρουσίασαν χτες, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Τάσου Ράτζου, σε κείμενα και επιμέλεια κειμένων της …

Δήμητρας Μήττα και σκηνοθετική και ενδυματολογική επιμέλεια της Πετρούλας Λιώρα, σε μορφή θεατρικών ψηφίδων στοιχεία από τη ζωή του Toulouse Lautrec και της εποχής του, με τίτλο «Η απόλαυση της δυσμορφίας» (φώτο dismorfia). Ενθουσιώδης ήταν ανταπόκριση του κοινού στο δρώμενο των σπουδαστών, οι οποίοι με όχημα τη σωματική δυσμορφία του Γάλλου καλλιτέχνη επιχείρησαν να ανασυγκροτήσουν τον κόσμο της τέχνης του Toulouse-Lautrec και τον κόσμο που τροφοδότησε την τέχνη του.

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 17:00 και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:30 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του με τα μουσεία της πόλης, θα παρουσιάσει πέντε ενδιαφέροντα χορευτικά δρώμενα, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon (φώτο sinequanon). Κάθε δρώμενο αποτελεί μια διαφορετική χορογραφία η οποία βασίζεται στη διαλεκτική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο χώρο και την αντίστοιχη έκθεση που φιλοξενείται στο κάθε Μουσείο.

Στο δρώμενο, που θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη κινησιολογικό και ενδυματολογικό υλικό από την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «to Lose Lautrec», η οποία παρουσιάστηκε από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, τον Νοέμβριο του 2010. Η μορφοποίηση του τελικού αποτελέσματος προκύπτει μέσα από μια διαφορετική επεξεργασία, σε σχέση με τη γεωμετρία του χώρου, και χαρακτηρίζεται πάντα από το σπάσιμο της φόρμας και τη ρευστότητα της κίνησης.

Χορεύουν οι: Παναγιώτα Αλεξίου, Mπέττυ Δραμισιώτη, Edgen Lame, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Δημήτρης Σωτηρίου, Δροσιά Τριαντάκη, Αλέξης Τσιάμογλου.

Διάρκεια: 20’

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Ιστορικοί της Τέχνης πραγματοποιούν ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec» κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 13:00 ως τις 14:00 και κάθε Δευτέρα από τις 19:00 ως τις 20:00. Εκτάκτως αυτήν την Κυριακή, στις 30 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί και μία ξενάγηση στις 16:00.

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2011

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Τρίτη, Πέμπτη-Παρασκευή: 09.00 - 14.00

Δευτέρα, Τετάρτη: 09.00-14.00. & 17.00.-21.00

Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00