ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΩΣ ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των δημιουργικών εργαστηρίων του Ολυμπιακού Μουσείου (Aγ. Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου τηκ 2310-968531) στο πλαίσιο των οποίων τα παιδιά θα κληθούν να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, τη μικρογλυπτική και τις κατασκευές, το θέατρο και την παιδική μαγειρική και διατροφή. 

Συγκεκριμένα:
-Στα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Μικρογλυπτικής που γίνονται για 6η συνεχόμενη χρονιά, με ποικιλία υλικών και τεχνικών, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πρώιου και της Λίλας Αγραφιώτη, τα παιδιά πρόκειται να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης. Απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών και θα γίνονται κάθε Σάββατο 10:00 -11.00 και σε παιδιά 7-12 ετών κάθε Σάββατο 11:00-12:00.
-Στα Εργαστήρια Μικρογλυπτικής και Κατασκευών καθημερινά ή και άχρηστα υλικά μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών. Το γυαλί, ο πηλός και το χαρτί μετασχηματίζονται σε πραγματικά δημιουργήματα τέχνης. Το εργαστήριο συνδέεται στενά με αυτό της ζωγραφικής, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία του. Απευθύνεται σε παιδιά 7 -12 ετών και θα γίνεται κάθε Σάββατο 12:00 -13:00.
-Στα Εργαστήρια Θεάτρου που θα επικεντρώνονται στην εκφραση συναισθημάτων, την κίνηση και την άσκηση. Ακόμη θα υπάρχουν παιχνίδια ρόλων, λεκτικά παιχνίδια, ασκήσεις ορθοφωνίας και κινησιολογία. Απευθύνεται σε παιδιά 4-8 ετών και θα γίνεται από την κα Χαρά Αργυρούδη κάθε Σάββατο 13:00-14:00.
-Στα Εργαστήρια Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής όπου τα παιδιά θα μυούνται σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες. Σε μια κανονική κουζίνα θα βάλουν τις ποδιές και τους σκούφους τους και θα μαγειρέψουν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και τις αρχές υγιεινής διατροφής. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών θα μάθουν μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και θα παίξουν παιχνίδια με τις γνώσεις. Στο εργαστήριο συμμετέχει σεφ για το μέρος της μαγειρικής και παιδαγωγός για το μέρος του παιδαγωγικού παιχνιδιού, ενώ διατροφολόγος θα παρακολουθεί την πορεία των παιδιών και θα τα συμβουλεύει. Υπεύθυνοι Προγράμματος: Πασσαλίδης Στάθης -Τσιλβίδου Μαρία - Λένα Σιδηροπούλου. Τα εργαστήρια θα γίνονται κάθε Σάββατο 10:00-12:00 (σημειώνεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα).
Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 28 Μαΐου. Το κόστος φοίτησης είναι:
για τα εργαστήρια "Ζωγραφικής", "Μικρογλυπτικής & Κατασκευών" και "Θεάτρου"; μηνιαία {4 συναντήσεις το μήνα) 43€ για το καθένα - 30€ για τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ολυμπιακού Μουσείου.
-για το εργαστήρι "Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής" μηνιαία (4 συναντήσεις το μήνα) 72€ και 50 ευρώ νια τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ολυμπιακού Μουσείου.
Έκπτωση 30% στα μέλη του Ομίλου Φίλων Ολυμπιακού Μουσείου (5€ ετήσια συνδρομή) .