Ο ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Για Λουδοβίκεια συμπεριφορά κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, ο δήμαρχος Πολίχνης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την οργάνωση, από τον κ. Παπαγεωργόπουλο, συνέντευξης Τύπου, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Δανιηλίδης αναγνωρίζει το δικαίωμα του κ. Παπαγεωργόπουλου να οργανώνει συνέντευξη Τύπου, όμως, "σε δικό του χώρο και με δικά του έξοδα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Όλη η δήλωση του κ. Δανιηλίδη έχει ως εξής:
«Ο κ.Παπαγεωργόπουλος, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό δικαίωμα, έθεσε σε συναγερμό τον προσωπικό του μηχανισμό στην ΤΕΔΚ για να προετοιμάσει τη συνέντευξη Τύπου. Ο χώρος της ΤΕΔΚ ανήκει σε όλους τους αιρετούς-μέλη της από το νομό Θεσσαλονίκης και δεν μπορεί να τον καπηλεύεται. Οι υπάλληλοι της ΤΕΔΚ δεν εργάζονται για τα ατομικά συμφέροντα του κ.Παπαγεωργόπουλου, αλλά για τις υποχρεώσεις και δραστηριότητες που αφορούν την Τοπική Ένωση και τα μέλη της στο σύνολό τους. Ασφαλώς και αναγνωρίζεται το δικαίωμά του να παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά σε δικό του χώρο, με δικές του δαπάνες και με συνεργάτες που δεν θα πληρώνονται από την ΤΕΔΚ για μια εργασία που αφορά μόνο τον κ.Παπαγεωργόπουλο και κανέναν άλλο.
»Για πολλοστή φορά καταδεικνύεται η λουδοβίκεια συμπεριφορά του, και ως μία ύστατη απόπειρα να καλύψει τα πρωτοφανή οικονομικά σκάνδαλα και το άδειο δημοτικό ταμείο που άφησε πίσω του, επιρρίπτοντας φοβισμένος και αδίκως τις ευθύνες σε άλλους. Ευτυχώς, όμως, αυτή η συμπεριφορά του οδήγησε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο να του στρέψουν την πλάτη και να καταψηφίσουν την τραγική πολιτική του πορεία και την καταστροφή που επέφερε στο δήμο, αλλά και το ίδιο του το κόμμα να τον θέσει στο περιθώριο. Το λόγο, βέβαια, για όλα αυτά τον έχουν οι ελεγκτικές και δικαστικές αρχές, και σίγουρα οι δυσάρεστες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του δεν έχουν τελειώσει.
Με δεδομένο το παρελθόν του δεν πιστεύαμε ότι θα σεβόταν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Περιμένουμε, όμως, να ζητήσει επιτέλους συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης, κι αν ακόμη δεν προβεί σε κάτι τέτοιο τουλάχιστον ας σιωπήσει. Γιατί στη δική του περίπτωση “η σιωπή είναι χρυσός”».