ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ


«Κάθε φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη αναπολώ τα παλιά και νιώθω και πάλι σαν κοριτσάκι». Λόγια της Μαρινέλλας. Της κορυφαίας γυναικείας φωνής της Ελλάδας. Της γυναίκας που, με την ίδια ευκολία τραγουδά Χατζηδάκη, ή μας οδηγεί στη Γιουροβίζιον για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Και που μας συγκινεί το ίδιο. Που ανεβοκατεβαίνει οκτάβες με την ίδια ευκολία που άλλοι
ανοίγουν... μια πόρτα. Με την ίδια ευκολία, η Μαρινέλλα ανοίγει την πόρτα της καρδιάς μας, χάρη στην υπέροχη φωνή της, τη σπιρτάδα της και τη ζωντάνια της.
Η Μαρινέλλα βρίσκεται ξανά στη Θεσσαλονίκη "που είχε να έρθει καιρό", όπως παραδέχεται, για την αποψινή πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Μαρινέλλα- το μιούζικαλ» που είναι βασισμένη στη ζωή της.
Κι η πορεία της παράστασης είναι, από τώρα, σίγουρη: Πάει για επιτυχία! Ήδη, έχουν προπωληθεί... 10.000 εισιτήρια! Όσοι πιστοί, λοιπόν, σπεύσατε!
Η μεταφορά της παραγωγής αυτής που ανέβηκε αρχικά στην Αθήνα (στο Παλλάς) ήταν επιβεβλημένη, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της, Σταμάτη Φασουλή. «Η ιθαγένεια του έργου είναι εδώ. Η Θεσσαλονίκη αναφέρεται στο έργο ως αφετηρία. Είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε η Μαρινέλλα», λέει.
«Δεν είναι εύκολο να μιλάς για έναν άνθρωπο ενώ αυτός να βρίσκεται πάνω στη σκηνή και να ερμηνεύει τον ίδιο του τον εαυτό, όμως οι Ρέππας – Παπαθανασίου τα κατάφεραν χωρίς να κρύβεται και χωρίς να θίγεται τίποτα», προσθέτει.
Στην παράσταση κυρίαρχο ρόλο έχει η μουσική. Επτά μουσικοί παίζουν ζωντανά, ενώ η ίδια η Μαρινέλλα, αλλά και οι ηθοποιοί που την πλαισιώνουν τραγουδούν ζωντανά. 
Ο εκ των συγγραφέων Μιχάλης Ρέππας είπε πως είχαν μια σειρά συναντήσεων με την τραγουδίστρια στις οποίες προσπάθησαν να μην γίνουν αδιάκριτοι: «Βρήκαμε ένα κόλπο: να βάλουμε δύο επινοημένους χαρακτήρες: αυτόν της Ευαγγελίας Μουμούρη και αυτόν της Τζένης Μπότη. Σταθήκαμε στις επικεφαλίδες της ζωής της Μαρινέλλας. Δεν θέλαμε το θέατρο να γίνει “μεσημεριανάδικο”», δήλωσε. Και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ετοιμάσουν παρόμοια δουλειά για καμία άλλη τραγουδίστρια.
Παίζουν οι: Αντώνης Λουδάρος, Τζένη Μπότση, Ευαγγελία Μουμούρη, Λάμπης Λιβιεράτος και δώδεκα ακόμα ηθοποιοί και χορευτές.

Χρήσιμα
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: 30 ευρώ (Δ’ ζώνη), 40 (Γ’ ζώνη), 50 (Β’ ζώνη), 60 (Α’ ζώνη), 70 (Διακεκριμένη ζώνη). Φοιτητικά 20 ευρώ. Προπώληση από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στο Μέγαρο και την πλατεία Αριστοτέλους. Τηλ πληροφοριών: 2310-895938-9.