Για σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Αρμενίας, Serzh Sargsyan, στη χώρα μας. Στις 10 π.μ. - 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton», συνάντηση του κ. Sargsyan με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας. Στις 11 π.μ. στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β'. στις 12 παρά 10 κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη. Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Στη 1 μ.μ. γεύμα εργασίας μεταξύ του προέδρου της Αρμενίας και του Ελληνα πρωθυπουργού. Στις 4:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» συνάντηση του κ. Sargsyan με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας. Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton δεξίωση θα παραθέσoυν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Serzh Sargsyan και η σύζυγός του, Rita Sargsyan, προς τιμήν του Κάρολου Παπούλια.

* Απέχουν από σήμερα και για τρεις ημέρες από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι σε ολόκληρη τη χώρα - πλην των Αθηνών - που διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

* Τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα 19/1 αρχικά για δύο εβδομάδες αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

* Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, με αποτέλεσμα να επέλθουν αλλαγές στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου και του προαστιακού σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα σήμερα 19/1 πρώτη ημέρα της απεργίας, καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου, πλην των παρακάτω:

Διεθνή δρομολόγια: Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Αύριο Πέμπτη 20/1 δεύτερη ημέρα της απεργίας καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου, πλην των παρακάτω:

Μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Αθήνας

-Το δρομολόγιο 604 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας.

-Το δρομολόγιο 605 θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας.

Διεθνή δρομολόγια: Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Τέλος την Παρασκευή 21/1, επόμενη ημέρα της απεργίας:

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης

-Το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη

-Το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα - Έδεσσα

Τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ενεργείας του κόμματος. Η Τίνα Μπριμπίλη θα ενημερώσει τα μέλη του για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, στον τομέα της ενεργείας.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ - Μεσογείων 15 - συνεδριάζει υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝΑΕ με σκοπό των συντομισμό των δράσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που προκύπτουν από τη πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη»

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας. Τα μέλη του θα ενημερωθούν από τον υπουργεό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδθο για το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Serzh Sargsyan. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Κατσέλη, με τα προεδρεία των ΓΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΕΣΕΕ Θέματα της συνάντησης είναι ο σχεδιασμός δράσεων για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αναμόρφωση και τη βελτίωση της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, οι προωθούμενες ρυθμίσεις για την κοινωνική οικονομία, καθώς και η αναβάθμιση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων.

* Στις 3 μ.μ. ξεκινά η κατεδάφιση της γέφυρας Ανω Διάβασης Α-103, στο 88,5 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 7 η ώρα το πρωΐ.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για την ασφαλή κατεδάφιση της γέφυρας, αλλά και προς αποφυγή ατυχημάτων, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία της νέας εθνικής οδού στο σημείο και θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις μέσω παρακαμπτηρίου διαδρομής.

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, η διαδρομή παράκαμψης θα ακολουθεί την έξοδο από την Ε.Ο. στον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέσω του αντίστοιχου κλάδου - δεξιά στροφή στην οδό που οδηγεί μέσω ’νω Διάβασης στην παλαιά εθνική οδό - δεξιά στροφή στον κλάδο της παλαιάς Ε.Ο. προς Κιάτο - πορεία προς τα Βορειοδυτικά επί της παλαιάς Ε.Ο. (και της οδού Εθν. Αντιστάσεως, που αποτελεί την προέκταση της εντός του Κιάτου) για περίπου 15 χλμ., έως το κέντρο της πόλης - διέλευση μέσω των οδών Αστερή Κοβατζή - Λυκούργου - Ελ. Βενιζέλου - αριστερή στροφή εισόδου στην οδό Πετμεζά και έξοδος από την πόλη του Κιάτου - προσέγγιση στον ανισόπεδο κόμβο Κιάτου και αριστερή στροφή εισόδου στον κλάδο εισόδου στη νέα Ε.Ο. ρεύμα προς Πάτρα.

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα, η διαδρομή παράκαμψης θα ακολουθεί την έξοδο από την Ε.Ο. μέσω προσωρινής σύνδεσης περί τη χιλιομετρική θέση 100.800 - διέλευση μέσω υφιστάμενης γέφυρας Κ.Ο.12 πάνω από το προαστιακό και στροφή αριστερά προς το ΔSR16 - στροφή δεξιά στην οδό Μπακογιάννη , που οδεύει προς τα βορειοανατολικά μεταξύ των οικισμών Πουλίτσα και Κρήνες - συνέχεια επί της επέκτασης της (οδός Στρατηγών) και διέλευση παρά το ανατολικό άκρο του οικισμού Κοκκώνι δεξιά στροφή στην παλαιά Ε.Ο. - πορεία προς τα ανατολικά επί της παλαιάς Ε.Ο. για ένα μήκος περί τα 10 χλμ. - αριστερή στροφή εισόδου στην οδό που οδηγεί από την παλαιά Ε.Ο. στον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου - προσέγγιση του ανισόπεδου κόμβου και είσοδος στην Ε.Ο. προς Κόρινθο - Αθήνα μέσω της αντίστοιχης ράμπας.

Ειδικά για τα οχήματα μεγάλου μήκους (>13μ.) θα υποδεικνύεται, μέσω πληροφοριακής σήμανσης να εξέρχονται νωρίτερα στο ανισόπεδο κόμβο Κιάτου και μέσω της παλαιάς Ε.Ο. να εισέρχονται ξανά στη νέα Ε.Ο. μέσω του ανισόπεδου κόμβου Αρχαίας Κορίνθου.

* Στις 4 μ.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Κωτσιόπουλου, με τίτλο: "Ουρανός και Γη". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου. Τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5:30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο) εκδήλωση με θέμα: «Καλλικράτης και Επιχειρηματικότητα» διοργανώνει το Επιμελητήριο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας του Ρεθύμνου για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι νέοι δήμαρχοι για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις του οι πέντε δήμαρχοι του Νομού - Ρεθύμνης Γεώργιος Μαρινάκης, Δημήτρης Κόκκινος,Αγ. Βασιλείου Ιωάννης Πιπεράκης, Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας και Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.

* Στις 7:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Τσολιά με τίτλο: «Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ» από τις Εκδόσεις ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αθανασία Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη, καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικήτας Σινιόσογλου, δρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου του Cambridge, Χαράλαμπος Μαγουλάς, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας - Τμήμα Κοινωνιολογίας , Γιώργος Καραγιάννης, δημοσιογράφος-συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης-εκδότης, Αγγελος Σιδεράτος.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ρεσιτάλ με μικρογραφίες και σονάτες για βιολί από τη Δανάη Μάτσκε, η οποία, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Ούβε στο πιάνο, θα παίξει έργα Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Μπετόβεν, Υζάι και Φρανκ. Ακόμη, οι δύο σολίστ θα παρουσιάσουν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο "Λόγια στον άνεμο" του Δημήτρη Τερζάκη. Παρτιτούρες Γερμανών και Βέλγων συνθετών αποτελούν τον βασικό κορμό του ρεσιτάλ.