Για σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στις 11:30 π.μ στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης (πλατεία Ελευθερίας, Λεωφόρος Νίκης & Ελ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη, επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά), Χορωδία ΙΚΘ - Ψαλμοί του Δαυίδ. Στις 11:45 π.μ. χαιρετισμοί, στις 12:15 μ.μ κατάθεση στεφάνων στο Mνημείο του Ολοκαυτώματος.

Σημειώνεται ότι από τις 26 Ιανουαρίου λειτουργεί στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Μηνά 13) έκθεση «Σύλβια-Αουσβιτς, Μπίρκεναου, Μαϊντάνεκ», με φωτογραφίες του Βίκτωρα Κοέν. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 7 η ώρα το απόγευμα.

* Στις 3 μ.μ. στο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α) η δεύτερη ημέρα της διημερίδας για την μετανάστευση που διοργανώνουν η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Ναυαρίνο, το Πολύδρομο και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Μητέρα Τερέζα. Τα θέματα της δεύτερης ημέρας είναι: «Το θεσμικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο της μετανάστευσης στη Ελλάδα» και «Η Θεσσαλονίκη και η μετανάστευση».