Για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος η σημερινή.

* Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η τρόϊκα.

* Απεργούν για δεύτερη ημέρα σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα τις μεταβολές στα δρομολόγια των τρέων και στον προαστιακό. Ετσι, σήμερα καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια - καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου, πλην των παρακάτω:

1. Μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας. Το δρομολόγιο 604 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας. Το δρομολόγιο 605 θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας.

2. Διεθνή δρομολόγια: Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Αύριο, Παρασκευή 28.01.2011 (επόμενη ημέρα της απεργίας), μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Δικαίων-Αλεξανδρούπολης: Το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια-Αλεξανδρούπολη. Το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα-Εδεσσα. Τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445.

Επίσης, και σήμερα δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

* Στις 9:30 π.μ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, και Μετανάστευσης, Brice Hortefeux. Θα γίνουν δηλώσεις.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, σχετικά με τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τον αθλητισμό.

* Στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο Κορίνθου συνάντηση του δημάρχου, Αλέξανδρου Πνευματικού, με εκπροσώπους της πρεσβείας της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της, Ρόμπερτ Χιμένες. Η επίσκεψη πραγματοποιείται για να τιμηθεί ο Φρανσίκο Ντε Μιράντα, ένας από τους πρωτεργάτες της επανάστασης των λατινοαμερικανικών λαών ενάντια στην ισπανική καταπίεση που οδήγησε, ανάμεσα στα άλλα, στην ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Βενεζουέλας. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες πολιτιστικής συνεργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση των 225 ετών της διαδρομής του στην Ελλάδα, αφού ο Δήμος Κορινθίων ''φιλοξένησε'' κατά το παρελθόν τον αρχιστράτηγο Μιράντα, όπως και ο ίδιος υπογραμμίζει στο ημερολόγιό του.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με το προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και συγκεκριμένα με τους: Κωνσταντίνα Μπέη, πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών και πρώην υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, γενικό γραμματέα του Κινήματος και πρώην πρύτανη ΕΜΠ και Γεώργιο Καββαθά, πρόεδρο του Συνδέσμου Προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής (ΕΣΤΙΑ).

* Στις 12 το μεσμέρι την ανακοίνωση της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας θα κάνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνιής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νικόλαςο Αναλυτής. Επιδίωξη αυτού του συμφώνου είναι να αναδείξει δράσεις που θεμελιώνουν την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ταυτίζονται με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δράσεις όπου ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων - είτε αυτοί είναι οικονομικοί, είτε ανθρώπινοι - ώστε να κατευθυνθούν σε δράσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σήμερα (Ιανουάριος 2011) μέλη του Δικτύου είναι 135 επιχειρήσεις και οκτώ επιχειρηματικοί φορείς.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 93) ημερίδα με θέμα: «Η Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας στη Νέα Ελληνική Οικονομία: ΕΤΕΑΝ και Επενδυτικός Νόμος, Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια της ΕΤΕπ προς τις εμπορικές τράπεζες» διοργανώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το υπουργείο Οικονομικών, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επεδύνσεων και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος η εξόδιος ακολουθία του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου, μέλους του Enterprise Europe Network, με θέμα τις ημερίδες που διοργανώνει στις 2 και στις 16 Φεβρουαρίου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Σπάτων-Αρτέμιδας, συζήτηση με δημάρχους και μέλη δημοτικών συμβουλίων της περιοχή των Μεσογείων με θέμα: Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον θόρυβο.»

* Στις 9 μ.μ. έως αύριο Παρασκευή 28/1 στις 9 η ώρα το πρωΐ, πτώση της πίεσης μέχρι και πλήρης διακοπή της παροχής νερού στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Δαφνίου, Αφαίας, Σκαραμαγκά του Δήμου Χαϊδαρίου, Περάματος, Κερατσινίου και στα υψηλά σημεία της Δραπετσώνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] , λόγω των απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης.