Για σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στο Βέλγιο βρίσκονται σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι θα συναντθούν με τον επίτροπο Περιβάλλοντος, Γάνες Ποτότσνικ, με θέμα τους παράνομους χώρους υγειονομικούς ταφής στην Ελλάδα.

* Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τρίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Κατά τη διάρκειά της θα συζητηθεί το ενδεχόμενο υπαγωγής επιπλέον κρατών-μελών στον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ .

* Στις 9 π.μ. στον Κίσσαμο στην Κρήτη, συνάντηση κλιμακίου των Οικολόγων-Πράσινων με επικεφαλής τηςν Ελεάννα Ιωαννίδου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, με τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Κισσάμου, στο πλαίσιο επίσκεψης στο νησί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στις 11:30 π.μ. συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Βουλγαράκη και στη 1:130 μ.μ. στο γραφείο των Οικολόγων-Πράσινων Χανίων (Παρθενίου Κελαϊδή 8), συνέντευξη Τύπου.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 198), ειδική συνεδρίαση με τα ακόλουθα θέματα της ημερησίας διάταξης:

- Εκλογή μελών Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (άρθρο 213 Ν.3852/2010. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης)/ Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

- Σύσταση Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου με αρμοδιότητα σε θέματα Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

- Σύσταση Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου με αρμοδιότητα σε θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και ειδικότερα Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

- Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συγκρότηση συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας στο επίπεδο των Περιφερειακών Ενοτήτων: α) Θεσσαλονίκης, β) Σερρών, γ) Κιλκίς, δ) Πέλλας, ε) Πιερίας, στ) Χαλκιδικής, ζ) Ημαθίας. Εισηγητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στη 1:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρα του υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2 Λιμένα Πειραιά), η τελετή παράδοσης-παραλαβής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους στην προεδρία.