Για σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Αλλαγές στα δρομολόγιά της σε τρένα και προαστιακό ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε για αύριο 26 και την Πέμπτη 27/1 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Ειδικότερα, σήμερα, προηγούμενη ημέρα της απεργίας:

1. Μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας. Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: IC 74, IC 75, 604, 504, 505. Το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Το δρομολόγιο 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Δίκαια.

2. Μεταξύ Αθήνας-Χαλκίδας-Αθήνας. Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 1558, 2530, 2533.

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Εδεσσας-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης. Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 753, 757.

4. Μεταξύ Λάρισας-Βόλου-Λάρισας. Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 1586, 1587.

5. Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας). Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 4430, 4432, 4434, 4435.

6. Μεταξύ Αεροδρομίου-Μαγούλας-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας). Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 4236, 4237.

7. Μεταξύ Αεροδρομίου-Λιοσίων-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας). Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 4136, 4137.

8. Μεταξύ Πειραιά-Λιοσίων-Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας). Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 4336, 4337.

Σημείωση: Τα δρομολόγια 4332 και 4334 δεν θα εξασφαλίζουν ανταπόκριση για Κιάτο.

9. Διεθνή Δρομολόγια. Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: 444, 445.

Το δρομολόγιο 461 που αναχωρεί από εξωτερικό 25 & 26.01.2011 και εισέρχεται στην Ελλάδα στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα (ημέρες της απεργίας), καταργείται στην ελληνική του διαδρομή και οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Τα δρομολόγια 337 & 336 καταργούνται στη διαδρομή Γευγελή - Θεσσαλονίκη & Θεσσαλονίκη - Γευγελή αντίστοιχα. Οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στην ελληνική διαδρομή των δρομολογίων με λεωφορεία.

Aύριο Τετάρτη 26/1, πρώη ημέρα της απεργίας της ΠΟΣ, καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου, πλην των παρακάτω: Διεθνή δρομολόγια. Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο "Athens Imperial" (Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) η πανελλαδική σύσκεψη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θέματα συζήτησης είναι τα ακόλουθα:

1. Η αντιμετώπιση της προσπάθειας σε πανελλαδικό επίπεδο πλέον, της εκχώρησης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.

2. Η ουσιαστική κατάργηση των δικαιωμάτων μας στην Υγειονομική και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το σχέδιο Νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τη σύσταση "Οργανισμού Παροχών Υγείας".

3. Η καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων από την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" και η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ

4. Η μη καταβολή των αποδοχών σε εκατοντάδες εργαζόμενους των ΟΤΑ αλλά και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων που για πολλά χρόνια εργάζονται σε σημαντικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

5. Το πλαίσιο διεκδικήσεων και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου. Προγραμματισμός δράσης της Ομοσπονδίας.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Κουμουνδούρου) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ .

* Στις 11:15 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη νέα διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ).

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ΠΣΕ , Χριστίνα Σακελλαρίδη, τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγεών Βορείου Ελλάδας ΣΕΒΕ , Κυριάκο Λουφάκη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Αλκη Καλαμπόκη.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Το βακτηριακό κάψιμο των μηλοειδών" διοργανώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιήσουν σχετικές εισηγήσεις οι: Αλεξάνδρα Πέκα, γεωπόνος - MSc Φυτοπαθολόγος, Γεώργιος Καραογλανίδης, λέκτορας Φυτοπαθολογίας ΑΠΘ και Νικόλαος Κατής, καθηγητής ΑΠΘ - διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, η ετήσια δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, προς τιμήν του διπλωματικού σώματος.