ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

xinidis kopi pitas mathraΤο πάλαι ποτέ 1981, σε όποια βασιλόπιτα κι αν κοβόταν σε Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, το φλουρί έπεφτε πάντα στο ίδιο κομμάτι: Αυτό που αναλογούσε στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν η εποχή του σκληρού ΠΑΣΟΚ, που μόλις είχε ολοκληρώσει το περίφημο πρόγραμμα των 100 ημερών… Φαίνεται, όμως, πως, σε αυτόν τον τόπο, η συνήθεια μας έγινε λατρεία.

 

Πλέον, σ’ όποια πίτα κι αν κόβεται, το φλουρί πέφτει σε ένα κομμάτι: Του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φαίνεται πως, στην εποχή που ζούμε, η Δημοκρατία έχει ανάγκη και την τύχη και τα φλουριά…

Έτσι έγινε και στην βασιλόπιτα της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, των εργαζομένων, και των συστεγασμένων υπηρεσιών. Την έκοψε ο Αναπληρωτής Υπουργός  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.  Σ. Ξυνίδης παρουσία του Γενικού Γραμματέα καθηγητή κ. Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου, της Ειδικής Γραμματέως κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, Στελεχών και Υπαλλήλων και διαπίστωσε έκπληκτος πως το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι που αναλογούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Καθώς όλο και πιο συχνά τα φλουριά καταλήγουν στην… κεντρική πολιτική σκηνή, η ιστορία θυμίζει τα περίφημα αβγά του Πάπα, στο θεατρικό “Δον Καμίλο”.

Για όσους δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται, να πούμε πως, στο θεατρικό, ο θεοσεβούμενος ιερέας Δον Καμίλο, λαμβάνει από τον Πάπα, μέσω του τοπικού Δον Σινιόρ, ένα καλάθι αβγά, πριν τις δημοτικές εκλογές. Στα αβγά έχει σχεδιαστεί, με αόρατη μελάνη, από ένας σταυρός κι αποστολή του Δον Καμίλο είναι να βάλει από ένα σε κάθε… κομμουνιστικό κοτέτσι του χωριού, για να… γίνει θαύμα και να αλλάξουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε ιδιοκτήτη, ξημερώματα Κυριακής των εκλογών. Ο Δον Καμίλο, όμως, από λάθος, κάνει ομελέτα τα “αβγά του Πάπα” και, όταν το αντιλαμβάνεται, αναφωνεί: “Έφαγα το θαύμα”!

Για την ιστορία να πούμε ότι, στη διάρκεια της λιτής τελετής ο κ. Ξυνίδης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Γεν. Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι έμεινε ενθουσιασμένος από την επιθυμία των υπαλλήλων να προσφέρουν  έργο ώστε  να αξιοποιηθούν σε τομείς ανάπτυξης και εποπτείας της αγοράς