ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ

Υπέρ της ανέγερσης του συρμάτινου φράχτη στον Έβρο, τάχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο σημερινό κήρυγμα του. Τον φράκτη θέλει να ανεγείρει η κυβέρνηση, για να παρεμποδίζει τη συρροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού.

Ο κ. Άνθιμος υπενθύμισε ότι «εδώ και δεκαπέντε χρόνια» προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις της αυξημένης λαθρομετανάστευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παναγιότατο, οι πολιτικοί «άργησαν να πάρουν αποφάσεις».
Ειδική μνεία έκανε στιςδηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σύμφωνα με τις οποίες οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα.
Μάλιστα προχώρησε και... παραπάνω:
«Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες κάθε μέρα», είπε ο μητροπολίτης.
Λέτε να ζητήσει φράκτη και στα σύνορα με την Αλβανία; Μόνον που, όπως το πάμε με την οικονομική κρίση, θα πρέπει να περιφράξουμε όλη την Ελλάδα, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί που βρίσκονται μέσα δε θα... την κάνουν για έξω!