Για σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει για πρώτη φορά η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα. Μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθούν τα έμασε λειτουργικά θέματα της Ενωσης, το πρόγραμμα «Ελλάδα» και το ΕΣΠΑ, για τη στελέχωση των υπηρεσιών και τους Οργανισμούς των Περιφερειών, ενώ θα γίμει και μία πρώτη αποτίμηση της πορείας μετάβασης στο νέο θεσμικό καθεστώς.

* Στις 11 π.μ. στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με τι θέσεις του ΚΚΕ για τα οικονομικά των κομμάτων.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ - Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65 - συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται:

-Ενημέρωση του Δ.Σ. από τον πρόεδρο Ν. Κακλαμάνη για τα τρέχοντα ζητήματα. Μεταταγέντες υπάλληλοι στους Δήμους και κατανομή ΚΑΠ 2011. Εισηγητής: Ρ. Γκέκας, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ.

-Σχέδιο ΚΥΑ για τα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" και "ΚΗΦΗ". Εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Απασχόλησης και Αλληλεγγύης.

-Προτάσεις για άμεση νομοθετική ρύθμιση ειδικών θεμάτων. Εισηγητές: Γ. Μαστοράκος, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Λ. Κυρίζογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Δ. Κουτσούρη, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne» ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θα παρουσιάσει την πρόταση για το νέο αναπτυξιακό μοντέλιο του ελληνικού τουρισμού.

* Στις 12:30 μ.μ. η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα εγκαινιάσει την Ακτινοθεραπευτική Πτέρυγα του Γ. Ν. Αθηνών Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Στις 2 παρά τέταρτο θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στις 5 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και το Ινστιτούτο Ομογένειας και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, σε ένα νέο Οργανισμό με την ονομασία «Εθνικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής».

* Στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:

"Digi-retail & Digi-content".

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας στη Μυτιλήνη, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Θεόφιλος» της αρχαιολόγου και επίτιμης διευθύντριας του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Γιαννούλας Καπλάνη. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, έργα του Θεόφιλου από την περίφημη οικία Ζόλκου της Νάπης, που εκτίθενται στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Αυτόν το θησαυρό παρουσιάζει η έκδοση, που μάλιστα πρωτοτυπεί, καθώς συνοδεύεται και από το "κουτί" της μουσειοσυσκευής, η οποία, απευθύνεται ειδικά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για να τους διευκολύνει και να τους εξοικειώσει με τον Θεόφιλο και την εικαστική προσέγγιση στο έργο του. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη και τη συγγραφέα, Γιαννούλα Καπλάνη. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται οι εκπαιδεύτριες του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Νίκη και Ευγενία Δάφνη, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.