Για σήμερα Δεύτερα 17 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Αρχισε η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης www.minedu.gov.gr για τα εξής θέματα:

1. Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία

2. Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας

Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10 ημέρες (έως τις 25/1/2011).

Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 1. http://www.opengov.gr/ypepth/?p=552

2. http://www.opengov.gr/ypepth/?p=543

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η έκθεση με τίτλο: «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα" την οποία παρουσιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε εννέα θεματικές ενότητες: Θεοί και Ηρωες, Με τα φτερά του Ερωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς.

Η έκθεση βρίσκεται στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1) ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά ολόκληρο το 24ωρο.

Διάρκεια έως 30 Απριλίου, επιμέλεια: Νικόλας Σταμπολίδης, Γιώργος Τασούλας.

* Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Δημοσιογραφικό Βραβείο 2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο φέτος θα απονεμηθεί για τέταρτη φορά. Θα βραβευθούν δημοσιογράφοι που έχουν καλύψει σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα ή που έχουν συμβάλει στη καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και πολιτικών. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: γραπτός τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο. Ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα βραβευθεί με 5.000 ευρώ.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2011. Μεμονωμένα άτομα ή ομάδες μέχρι και πέντε ατόμων μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα με άρθρα ή προγράμματα.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί μεταξύ της 1ης Απριλίου 2010 και 31ης Μαρτίου 2011 σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι ενός κράτους μέλους της ΕΕ και εγγεγραμμένοι δημοσιογράφοι.

Σε κάθε κράτος μέλος θα συσταθεί εθνική κριτική επιτροπή η οποία θα αναδείξει τους επικρατέστερους υποψηφίους για κάθε κατηγορία. Η κριτική επιτροπή απονομής, υπό την προεδρία ενός Αντιπροέδρου του ΕΚ, θα επιλέξει τους τέσσερις τελικούς νικητές σε επίπεδο ΕΕ. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2011.

Το 2010, οι νικητές προήλθαν από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερες πληροφορίες: Teodor Stoychev, Υπηρεσία Τύπου ΕΚ - Βρυξέλλες, τηλ.:+32 498 983 986, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Γραφείο ΕΚ - Αθήνα, τηλ.:+30 210 327 8924, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Γραφείο ΕΚ - Λευκωσία, τηλ.:+357 22 870500.

* Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των 13 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη περαιτέρω στάση των εργαζομένων και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υφυπουργού, Σπύρου Κουβέλη, με τον γενικό διευθυντής Ενεργειακής Ασφάλειας ΥΠΕΞ Ρουμανίας, Mihnea Constantinescou, με αντικείμενο τα ενεργειακά θέματα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με έμφαση στις εξελίξεις στους αγωγούς Southstream, ITGI και Nabucco.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46), συνάντηση του προεδρείου με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Βουδούρη με θέματα συζήτησης:

α) Ρεαλιστική ρύθμιση οφειλών ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

β) Μείωση εισφορών σε συνεπείς ασφαλισμένους

γ) Επασφάλιστρο για ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις (1‰)

δ) Αποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ

ε) Αποκατάσταση ανισότητας για τους προ του 1983 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

στ) Τακτική διμηνιαία παροχή πληροφόρησης του ελεύθερου επαγγελματία για διάφορα ζητήματα, μέσω της διμηνιαίας αποστολής ταχυπληρωμών του ΟΑΕΕ.

ζ) Περιορισμός εισφοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας.

* Στις 11 π.μ. χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνέντευξη Τύπου του γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αλέξανδρου Θεοδωράκου, με θέμα το κείμενο διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεή θα παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννη Πανάρετο.

* Στις 4 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης, Philip Eng.

* Στις 5 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ντομίνικα (νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής), Roosvelt Skerrit, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος , για το νομοσχέδιο με θέμα: «Διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία, σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους και συναφείς διατάξεις».